Bed&Love

4 fontos dolog, amit kerülj el egy párkapcsolatban

Párkapcsolati szakértőnk, Kozma Anita elmondja, milyen viselkedésmódokat érdemes elhagyni, ha kiegyensúlyozott párkapcsolatban szeretnél élni.

Kozma Anita - Párkapcsolati tanácsadó

"Vallom, hogy minden helyzetre van megoldás és mindent meg lehet oldani békésen. Ha egyedül nem megy, egy külső, független személy mindig sokat segít, és olyan megoldásokra vezet, ami talán magunktól nem jutott eszünkbe.

Célom a párkapcsolati problémák megoldása minden érintett fél örömére és tiszteletben tartásával, ezzel segítve elő minden hozzám forduló pár magánéleti boldogságát, családi békéjének megtalálását és kiteljesülését."

Kozma Anita

A boldog párkapcsolat titka

Vannak olyan dolgok, amiket jobb, ha másképp csinálsz egy kapcsolatban, ha hosszútávban gondolkodsz és békességben, boldogságban szeretnéd leélni az életedet. Néhány viselkedési mintát mutatok be, melyek felismerése után sokkal hatékonyabb módon is el tudod rendezni a problémákat.

Eltúlzott reakció

Általában a nőkre mondják, hogy túlreagálják a dolgokat. Manapság azonban ez a reakció mindkét nemre érvényes. Szokták még hisztinek is nevezni, bár nem ugyanaz a kettő. Az érintettek sokszor észre sem veszik ezt, hiszen mi rossz lenne abban, ha szeretnének mindenre alaposan odafigyelni és elkerülni minden olyan dolgot, ami számukra rosszat jelent? Önmagában mindez még nem probléma, de sajnos a túlzott érzelmi reakció során nem az együttműködést fogják kiváltani a párjukból.

A két nem természetszerűleg két különböző gondolkodásmóddal rendelkezik, ezért nincs mese, meg kell tanulni belehelyezkedni a társunk helyzetébe és elfogadni a másfajta gondolkodást vagy viselkedést. Az sem árt, ha megbeszéljük a problémákat, de szigorúan csak azután, ha lehűtöttük a kedélyeket.

Amikor a másikat büntetjük egy el nem követett hibáért

Vannak, akik hosszú éveken át hordozzák rég elszenvedett sérelmeiket és beleviszik ezt egy újabb párkapcsolatba is. Ekkor gyakran lehetnek különösebb indok nélkül dühösek vagy vádlók a partnerrel szemben, aki nem érdemelte ki ezt a viselkedést. Új társunkat nem hasonlíthatjuk az előzőhöz, az ő által elkövetett sérelmeket ne vetítsük ki a jelenlegi kapcsolatunkra. Az igazi megoldást az jelentené, ha szembenéznénk valódi énünkkel és felülbírálnánk magunkban a zsigeri reakcióinkat.

Meggondolatlan kijelentések

Legyünk óvatosak, ha a kijelentésből felkiáltó mondatok alakulnának ki. Néha, a vita hevében meggondolatlan kijelentéseket teszünk, akár egyetlen rossz mondattal mély sebeket ejthetünk társunkon.
Bármennyire is komoly a veszekedés, fontos, hogy amíg tart, semmilyen fontos döntést ne hozzunk meg, mert később esetleg megbánjuk, rosszabb esetben pedig már nem tudjuk visszacsinálni.

Csendes elfojtás

Amikor nem mersz szembeszállni az igazadért. Különösen a párkapcsolatban nem ajánlatos viselkedési forma, mert a problémákat kommunikáció segítségével lehet igazán megoldani.
Az elfojtás a leggyakrabban alkalmazott elhárító mechanizmus, egyfajta öntudatlan védekezés, a kellemetlen érzések elől való menekülés.
Ha elfojtjuk az érzéseinket, azok később kihatással lesznek ránk, és fennáll a veszélye, hogy egyszerre fogjuk párunkra zúdítani az összes addigi sérelmünket.

Ha hosszú távra szeretnénk tervezni párkapcsolatunkban, akkor törekednünk kell arra, hogy megoldjuk a problémáinkat és ne tegyük a másik felet és önmagunkat boldogtalanná.

Ha nem tudjátok a fenti problémákat megoldani együtt, akkor jó megoldás lehet, ha felkerestek egy szakembert és igénybe veszitek a segítségét.

Párkapcsolati szakértőnk, Kozma Anita elárulja, miért van olyan sok érzelmileg megközelíthetetlen férfi.

Leadfotó és fotók: 123rf.com

Oldalak

Bed&Love
Lifestyle
A postai kézbesítő okosan tudta, hogy mit kell csinálni. Fel is tudta venni a nyugdíjakat, de aztán elkapták.
Lifestyle
Kiszedi a foltokat, sőt, visszaadja a fehér ruhák régi frissességét is.