13 kérdés, amit fel kell tenned, mielőtt újra összejönnél az exeddel

Felbolydult a világ a hajdani sztárpár újbóli egymásra találását követően – Jennifer Lopez és Ben Affleck felmelegített románcával sokunkban felmerülhet a kérdés: tényleg igaz, hogy felmelegítve csak a káposzta jó?

Sokunk múltjában lapul egy olyan ex fájdalmas emléke, akiről még évekkel később is romantikus álmokat szővünk. Magányos pillanatainkban hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy – bár az égiek is egymásnak teremtettek minket - annak idején csupán rosszkor voltunk rossz helyen. Ugyan túlzás volna azt állítani, hogy a régi-új kapcsolatok halálra vannak ítélve, érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy, ami működött az egyiknél, nem biztos, hogy működni fog a másiknál.

Amennyiben az exetek épp készül visszalépni az életetekbe, érdemes feltenni magatoknak (és neki) az alábbi kérdéseket. Legyetek kíméletlenül őszinték, hiszen lehet, hogy pont ennek köszönhetően kímélhetitek meg magatokat egy újabb csalódástól.

Miért szakítottatok?

A múltat sokszor hajlamosak vagyunk rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélni, megfeledkezve a mindennapokat megkeserítő nehézségekről. De legyünk őszinték: a kapcsolatnak nem véletlenül lett vége. Mi vezetett a szakításhoz? Mi volt az utolsó csepp a pohárban?

Milyen történések határozták meg az életeteket a szakítást megelőző időszakban?

Érdemes visszatekintenetek kapcsolatotok utolsó hónapjaira és megvizsgálni, milyen okok játszhattak esetlegesen közre a szakításban. A munkahelyi stressz, a kimerültség vagy akár egy szomorú életesemény is hozzájárulhatott a kapcsolat megromlásához.

Mit tettetek a kapcsolat megmentéséért?

Ez a kérdés leginkább arra vonatkozik, hogy mi változott azóta? Miből gondolod, hogy ezúttal másképp tudjátok majd kezelni a nehézségeket? Fontos, hogy ne a szerencsében bízva vágjatok bele újra a kapcsolatba, hanem kellő tudatossággal – ne féljetek akár szakember segítségét kérni.

Hogyan gondolkodtok a jövőről?

Hasonlóak az elképzeléseitek a jövőről? Egyformán gondolkodtok a házasságról, gyerekvállalásról? Ne feledd, ha az elképzeléseitek nem változtak, az ezúttal is konfliktusokat fog szülni.

Fotó: 123rf

Oldalak