Tejfölös-kolbászos burgonyaleves

Ez a leves rendkívül tápláló és még finom is. A kolbászos burgonyaleves a tökéletes kezdése egy kiadós ebédnek.

Hozzávalók

  • 25 dkg szalonna
  • 1 kolbász
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tyúkhúsleves kocka
  • bors
  • őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • szerecsendió
  • 60 dkg burgonya
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek liszt

Elkészítés

A szalonnát felkockázzuk, egy lábosba tesszük és kisütjük. Mikor félig megsült, rátesszük a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Amikor a hagyma üveges, mehet bele a felkarikázott kolbász. Beletesszük a felkockázott burgonyát is, és felengedjük 1,5 l vízzel. Beletesszük a fűszereket és a leveskockát is. Ha megfőtt a krumpli, a tejfölt kikeverjük a liszttel és ezt is hozzáöntjük.

Ha szereted az ilyen tápláló ételeket, akkor kóstold meg a rakott krumplit is!

Oldalak

Fashion&Beauty
Ránija királyné mesés ingruhába bújt a minap, ami tökéletes választás lehet minden életkorú és testalkatú hölgy számára a tavaszi szezonban.
Fashion&Beauty
Többé nem kell a pasid ruhásszekrényét feltúrnod érte.
Lifestyle
Az Oroszlán életében ma sok minden megváltozhat. Napi horoszkóp!