Szilvás muffin rummal - Recept

Kipróbálnál egy újabb süteményt? Szívből ajánljuk a könnyen elkészíthető muffint, ezúttal szilvával, fahéjjal és rummal ízesítve!

Hozzávalók

  • 20 dkg kimagozott szilva
  • 1 dl rum
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 teáskanál fahéj
  • 1 db tojás
  • 0,8 dl olaj
  • 2,5 dl natúr joghurt

Elkészítés

A megmosott, kimagozott szilvákat apróra felkockázzuk, meglocsoljuk rummal. Egy keverőtálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal. Felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot és az olajat. Összekeverjük a lisztes keverékkel és a gyümölcs 3/4 részével. A kész tésztát muffinpapírokba töltjük, a tetejét megszórjuk a maradék szilvával és egy kis fahéjjal. 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ezt is ajánljuk: Csokoládés-pekándiós keksz

Fotó: nowismagic.blogspot.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyiunkban feltámad a vágy, hogy egy kissé felfrissítsük, megújítsuk ruhatárunkat. Mielőtt viszont óriási költekezésbe vernénk magunkat, érdemes elgondolkodnunk azon, mely alapdarabok...
Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!