Carbonara spagetti - Recept
Egy igazi olasz receptre vágysz? Megmutatjuk, hogyan készítsd el a legfinomabb carbonara spagettit, amely tökéletes választás, ha finom tésztaételt kívánsz! Egyszer, gyors, mennyei.
Hozzávalók
- 50 dkg spagetti tészta
- 10 dkg baconszalonna
- 2 dl 10%-os főzőtejszín
- 1 db tojás
- 10 dkg parmezán sajt
- napraforgóolaj
- só
- bors
Elkészítés
A tésztát főzzük puhára forró, sós vízben. Miközben készül, szeleteljük apró kockákra a bacont, és egy tepsiben, zsiradék nélkül pirítsuk meg. Amikor már üveges, vegyük le a tűzről. A tejszínhez üssük hozzá a tojást, borssal, sóval ízesítsük, majd keverjük el benne a parmezánt. A kész tésztát keverjük át egy kis napraforgóolajjal, öntsük hozzá a szószt és serpenyőben melegítve jól forgassuk át. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg a tejszínes keverék kellően összesűrűsödött.
Ezt is ajánljuk: Milánói makaróni