Spenótos pesto lazaccal 15 perc alatt

Az alábbi recept nem éppen fogyókúrás, de nagyon egészséges. A lazac rajta van a legmagasabb Omega3 értékű halak listáján, így rendkívül egészséges. A hozzávalók rostban és vitaminban gazdagak, és ami még jobb, hogy elkészítése nem több mint 15 perc.
Hozzávalók
-
1 csomag teljes kiőrlésű spagetti tésztaTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 3 marék friss spenót (vagy egy csomag fagyasztott)
- 10 dkg dió
- só, bors
- fokhagyma
- 2 szelet lazac
Elkészítés
Elsőnek tegyük fel főni a tésztát, és amíg az fő, addig elkészíthetjük a szószt. A spenótot, a diót botmixerrel pépesítsük össze, majd sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele pár gerezd fokhagymát. Ezzel el is készült a pesto. A lazacot extra szűz olívaolajon, sózva, borsozva és ízlés szerint fokhagymázva pirítsuk meg. A pestót keverjük hozzá a tésztához majd a megsült lazaccal tálaljuk.
Mediterrán ízvilág - Készíts pesto szószt házilag
Fotók: 1.bp.blogspot.com




























