Recept

Lekváros gombóc - Ebédnek és desszertnek is remek

A gombócot mindenki szereti, csupán a töltelék változik. Van, ahol csokit, de leggyakrabban lekvárt töltenek bele.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 65 dkg krumpli
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek búzadara
  • 2 ek étolaj
  • 1 tojás
  • Zsemlemorzsa
  • Lekvár

Elkészítés
A krumplit héjastul főzzük meg, majd ha kész és kihűlt, szedjük le a héját. Egy kevés olajjal törjük át egy krumplinyomón. Mehet bele a liszt, a tojás, a só és a búzadara. Ha már homogén, kb. 2 centi vastagra nyújtjuk, 6x6 centisre. A közepére lekvárt halmozunk. A négyszögek széleit összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk. Sós, forró vízbe, megfőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, kivesszük őket és pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral tálaljuk.

Készítsd el a cseh gombócot is!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Nem csak a karrier, a magánéletük szempontjából is katasztrofális hónap vár rájuk.
Home&Design
Egy otthon lehet elegáns és időtálló, mégis friss és izgalmas – a profik megmutatják, milyen elemekkel tudod kiemelni, hogy ne olvadjon bele a megszokottba.
Sztárok
Katalin hercegné isteni stílusa folyamatosan formálódik, így nem csoda, hogy Vilmos herceg felesége idővel megvált néhány, egykor nagyon kedvelt darabjától.
Sztárok
A 80-as évek ikonikus sztárja, Beverly D’Angelo, most is képes meglepni a rajongókat: a legutóbbi Los Angeles-i bevásárlóútján olyan megjelenéssel tűnt fel, hogy sokan első pillantásra fel sem...
Lifestyle
Az állandó kísérőnkön, a Holdon olykor titokzatos fényvillanások jelennek meg. A tudósok sokszor ellentmondanak egymásnak, hogy ezt mi okozhatja.
Lifestyle
Bár a reklámok világától sokszor elkülönítjük a filmeket és sorozatokat, valójában a vászon és a képernyő régóta a marketing egyik legerősebb terepe.