Kecskesajttal töltött avokádó - Recept
Ha vendégek jönnek és gyors, látványos, mégis egészséges finomsággal szeretnénk meglepni őket, akkor tökéletes választás lehet ez az avokádós előétel.
Hozzávalók
- egy érett avokádó
- 6 dkg krémes kecskesajt
- 1 teáskanálnyi mustár
- pár csepp frissen facsart citromlé
- chilipaprika
Elkészítés
Vágjuk hosszában ketté az avokádót és távolítsuk el a magját. Egy kisebb tálkában keverjük össze a kecskesajtot, a mustárt és a citromlevet, majd az így kapott krémet egy kanál segítségével töltsük az avokádó belsejébe és jó alaposan nyomkodjuk bele. A vágott, töltött felével lefelé nézve tegyük egy tányéron a hűtőbe az előétel, melyet legalább 15 percig hagyjuk a hidegben pihenni. A hűtőből kivett avokádót óvatosan hámozzuk meg és vágjuk még kisebb gerezdekre, majd ízlés szerint szórjuk meg egy kevés őrölt chilivel. Tálaláskor érdemes sós keksszel vagy pirított baguette-tel szervírozni.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!