Kecskesajttal töltött avokádó - Recept

Ha vendégek jönnek és gyors, látványos, mégis egészséges finomsággal szeretnénk meglepni őket, akkor tökéletes választás lehet ez az avokádós előétel.

Hozzávalók

  • egy érett avokádó
  • 6 dkg krémes kecskesajt
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • pár csepp frissen facsart citromlé
  • chilipaprika

Elkészítés

Vágjuk hosszában ketté az avokádót és távolítsuk el a magját. Egy kisebb tálkában keverjük össze a kecskesajtot, a mustárt és a citromlevet, majd az így kapott krémet egy kanál segítségével töltsük az avokádó belsejébe és jó alaposan nyomkodjuk bele. A vágott, töltött felével lefelé nézve tegyük egy tányéron a hűtőbe az előétel, melyet legalább 15 percig hagyjuk a hidegben pihenni. A hűtőből kivett avokádót óvatosan hámozzuk meg és vágjuk még kisebb gerezdekre, majd ízlés szerint szórjuk meg egy kevés őrölt chilivel. Tálaláskor érdemes sós keksszel vagy pirított baguette-tel szervírozni.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: food52.com

Oldalak

Egészség
Egy orvos szerint elképesztő egészségügyi előnyei vannak annak, ha lefagyasztjuk a kenyeret, majd onnan kivéve és felmelegítve fogyasztjuk ezt a sokak által kedvelt, ízletes pékárut.
Fashion&Beauty
Május 28-án nyílik meg Magyarországon a világhírű divatlánc első üzlete, a rendkívüli eseményt pedig a vártnál is élénkebb érdeklődés kísérte a vásárlók részéről.
Sztárok
A brit királyi család jó pár éve feszült viszonyt ápol a sussexi hercegi párral, azonban újabb és újabb kulisszatitkok azt bizonyítják, hogy a konfliktusok jóval hamarabb kezdődtek, mint gondoltuk.