Így készül a mákos guba - Recept

Ez a jellegzetes magyar desszert sosem megy ki a divatból. Bár eredetileg karácsonykor készítették, miért ne fogyaszthatnánk az év bármely szakában?

Hozzávalók

  • 6 db tejes kifli
  • 450 ml tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 40 g vaj
  • 75 g darált mák
  • 75 g porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 1 db citrom
  • 1 csipet szegfűszeg

Elkészítés

Karikázzuk fel a kifliket, majd tegyük őket egy nagy tálba. Egy lábasba tesszük a vajat, a mézet és a tejet, a vaníliarúd belsejét kikaparjuk és a héjával együtt ezt is hozzáadjuk, az egészet felforraljuk. Ha felforrt, vegyük ki belőle a vaníliarudat és forrázzuk le a kifliket. Forgassuk át őket, de óvatosan, össze ne törjenek, azonban ügyeljünk rá, hogy mindenhol átnedvesedjenek. Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porcukrot, a citrom lereszelt héját, valamint a szegfűszeget. A keveréket a kiflikarikákra szórjuk. A kifliket egy kivajazott, magas peremű tepsire tesszük, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt az egészet megpirítjuk.

Ezt is ajánljuk: Császármorzsa

Fotó: szellemafazekban.blogspot.com

Oldalak

Egészség
Talán sosem gondoltad volna, de bőrünk bizony rengeteget elárul egészségügyi állapotunkról, olyannyira, hogy egy bőrgyógyász már ránézésre is meg tudja állapítani, ha valamilyen komolyabb...
Lifestyle
Vannak bizonyos élelmiszerek, amiket a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nagyon is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akiknek hosszú időn át rossz a hangulata.
Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.