Zsemlegombóc - Recept

Szaftos fogások és vadhúsok kedvenc körete a zsemlegombóc. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el!

Hozzávalók

  • 5 db zsemle
  • 300 g búzaliszt
  • 120 g vaj
  • 3 db tojás
  • 50 g vöröshagyma
  • 300 ml víz
  • 1 köteg petrezselyemzöld
  • 5 g só
  • 5 g bors

Elkészítés

Vágjuk a zsemléket kb. 1x1 cm-es kockákra, pirítsuk meg őket, majd tegyük félre egy nagy keverőtálban. Vágjuk apróra a hagymát is, pirítsuk meg a vajon. Ha kész, húzzuk le a tűzről és adjuk hozzá a finomra vágott petrezselymet. Egy nagyobb tálban üssük fel a tojásokat, öntsük hozzá a vizet, sóval és borssal ízesítsük, majd alaposan keverjük el. A zsemlekockákra öntsük rá a vajas petrezselymet és a tojásos keveréket, valamint a lisztet se felejtsük ki. Gyúrjuk jól össze a masszát, majd vizes kézzel formázzunk apróbb gombócokat. Lobogó, enyhén megsózott vízben főzzük őket puhára.

Ezt is ajánljuk: Finom hagymakarika házilag

Fotó: en.wikipedia.org

Oldalak

Sztárok
A francia színész idén novemberben tölti a 89-et, friss fotót pedig már rég láthattunk róla, most azonban lánya, Anouchka a minap reggelizés közben örökítette meg legendás édesapját, a felvételt...
Sztárok
Andy Vajna özvegye nagyon sokáig küzdött a legfőbb álmáért, de úgy néz ki mindennek vége. Egy orvos azonban bíztatja Palácsik-Ráthonyi Tímeát.
Lifestyle
Az internet már jó ideje velünk van, a magyar kormány azonban most megváltoztatna néhány dolgot. Meglátjuk, hogy véghez viszik-e!