Recept

Gombás-zöldborsós quiche

Nagyon fontos, hogy minél több zöldséget fogyasszunk, hiszen ez az egyik alapfeltétele az egészséges életmódnak. Mind a gomba, mind a zöldborsó jótékony hatással van a szervezetünkre, ráadásul rendkívül ízletes fogásokat lehet belőlük készíteni.

Hozzávalók

Video A Hegyi doktor Magyarországon: Interjú Hans Sigl-el
  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    20 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg rókagomba
  • 20 dkg laskagomba
  • 1 csokor zöldhagyma
  • majoránna
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 csomag kész leveles tészta
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg reszelt sajt
  • liszt

Elkészítés

A gombákat tisztítsuk meg, majd vágjuk fel őket kisebb darabokra. Utána a zöldhagymát is tisztítsuk és mossuk meg, és vágjuk fel karikákra. Ha ez meg van, a szalonnát vágjuk vékony csíkokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 26 centi átmérőjű tűzálló tálat, és fektessük bele a lisztes deszkán kinyújtott tésztát. Szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne púposodjon fel, közben melegítsük fel 200 fokra a sütőt. Keverjük el a tejet a tojással, ízesítsük sóval, borssal és majoránnával. A gombát, a hagymát és a borsót szórjuk rá a tésztára, öntsük rá a tojásos tejet, szórjuk meg a tetejét sajttal és szalonnával, és süssük 35-40 percig. Cikkekre vágva tálaljuk.

Ha még több zöldségre vágysz, készíts magadnak zöldségrétest!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Christmas
Sokan már műfenyőt választanak karácsonyra az élő helyett, azonban egy dologról el szoktak feledkezni.
Home&Design
Végre gőzerővel készülődhetünk az ünnepekre, ami természetesen azt is jelenti, hogy csodaszép karácsonyi dekorációba burkolhatjuk egész otthonunkat!
Lifestyle
Cikkünkben összegyűjtöttünk minden hasznos információt a cumi elhagyásról, hogy a búcsú pillanata ne könnyekkel teli legyen, hanem a kicsik fejlődésük egyfajta lépcsőjeként, büszkén tekinthessenek...
Lifestyle
A mikrohullámú sütő megkönnyítette az életünket, de vannak bizonyos ételek, amiket nem szabadna benne melegíteni.