Zöldségrétes - Kiadós és egészséges

Többnyire édes sütemény készítéséhez használjuk a rétestésztát, pedig sós ételekhez is remek lehet. Egy kiadós zöldséges töltelékkel egészséges és laktató ebédet vagy vacsorát varázsolhatunk belőle.

Hozzávalók

  • 1 csomag 4 darabos réteslap
  • 2 tojás
  • 7 dkg liszt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 15 dkg gomba
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 1 karalábé
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • borsikafű
  • bors
  • olaj

Elkészítés
A megtisztított póréhagymát vékonyan felkarikázzuk és kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. A megtisztított répát, karalábét kisebb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Összekeverjük a zöldségeket, meghintjük liszttel, hozzáteszünk 1 tojást, a kockákra vágott sajtot, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, majd sóval, borssal, borsikafűvel ízesítjük. A zöldséges masszát fél óráig állni hagyjuk. Közben a réteslapokat szétszedjük, nedves konyharuhára fektetjük. Olajjal megkenjük, kettőt-kettőt egymásra helyezünk. Középre hosszában felhalmozzuk rá a tölteléket, majd feltekerjük a tésztát. A maradék egy tojást felverjük, megkenjük vele az összetekert tészta tetejét, majd betesszük a rétest a sütőbe és aranybarnára sütjük.

Tormát, tormamártást kínálhatunk hozzá.

Kóstold meg a klasszikus túrós rétest is!

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.