Recept

Gombás-kolbászos pizza - Az olasz konyha királya

A pizzát mindenki szereti, hiszen ezer arca van. Ezt a receptet is bátran variáljuk más szószokkal és feltétekkel.

Hozzávalók 6 db 32 cm-es pizzához:

A tésztához:

  • 400 ml víz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 700 g búzaliszt
  • 35 g friss élesztő

A pizza szószhoz:

  • 300 g sűrített paradicsom
  • Oregánó
  • Bazsalikom
  • Kevés kristálycukor

A feltétek:

  • 600 g kolbász
  • 300 g trappista sajt
  • 250 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
  • 120 g gomba

Elkészítés:
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb. 2 órát vesz igénybe.
Amíg a tészta elkészül, minden alapanyagot felvágunk. Kinek, ahogy tetszik: kockákra, hasábokra. Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként meglisztezzük, és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet, 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk. A pizza szósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk. Először rátesszünk a sonkát, a gombát, majd a kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók 6 db 32 cm-es pizzához:

A tésztához:

  • 400 ml víz
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 700 g búzaliszt
  • 35 g friss élesztő

A pizza szószhoz:

  • 300 g sűrített paradicsom
  • Oregánó
  • Bazsalikom
  • Kevés kristálycukor

A feltétek:

  • 600 g kolbász
  • 300 g trappista sajt
  • 250 g morzsolt kukorica (konzerv, vagy friss)
  • 120 g gomba

Elkészítés:
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb. 2 órát vesz igénybe.
Amíg a tészta elkészül, minden alapanyagot felvágunk. Kinek, ahogy tetszik: kockákra, hasábokra. Mikor a tészta megkelt, lisztezett asztalra tesszük. Kicsit átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Egyenként meglisztezzük, és kör alakúra nyújtjuk a tésztákat. A receptben használt pizzaforma 32 cm átmérőjű. Ha lehet, 5 mm-nél ne legyen vastagabb a kinyújtott tésztánk. A pizza szósszal megkenjük. Villával megszurkáljuk. Először rátesszünk a sonkát, a gombát, majd a kukoricát. Megszórjuk sajttal és végül tetejére olívabogyót rakunk. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Oldalak

Recept
Christmas
A többség nagyon nem szereti a zselés szaloncukrot, de egyáltalán egészségesnek mondható ez a nem mindennapi állagú desszert?
Sztárok
A magyar színház- és filmrajongók nagy kedvence fájdalmasan korán, 55 évesen távozott az élők sorából. Kálloy Molnár Péter szinte az utolsó pillanatig bízott benne, hogy legyőzi betegségét, mellyel...
Lifestyle
A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda karamellizált fehércsokoládéval bevont Lotus kekszes karamellás szaloncukra nyerte el a rangos Az Év Szaloncukra címet az idén. Az ünnepi édesség megalkotásánál...
Sztárok
A Szigligeti Színház mély fájdalommal tudatta, hogy december 10-én reggel, 82 esztendős korában elhunyt Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész.
Lifestyle
Télen a lakásokban gyakran tapasztaljuk, hogy a levegő páratartalma magas, a párás ablakok és nedves falak pedig nemcsak kellemetlenek, de hosszú távon a bútorokra és az egészségre is károsak...
Sztárok
Ünnepi hangolódó sorozatunkban nemrég Borzi Vivien, fotós kalauzolt el minket a karácsonyi mákos guba készítésének varázslatos világába, a múlt héten pedig Király Linda osztotta meg velünk a családja...