Áfonya likőrös banán - Érzéki csábítás
Léteznek olyan déli gyümölcsök, amelyek a hideg hónapokban is olcsón beszerezhetőek, ilyen például a banán. Utóbbi könnyen emészthető és hamar kiürül a szervezetből. Ajánlott a gyomorproblémákkal küzdőknek.
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 4 banán
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 teáskanál cukor
- 1 dl víz
- 1 lime
- 1 evőkanál áfonya likőr (ha nincs, rummal is helyettesíthető)
- olaj
- csipet só
Elkészítés:
A banánokat meghámozzuk és felnegyedeljük. A cukrot, a likőrt (vagy rumot) és a lime levét alaposan kikeverjük, majd beletesszük a banánokat. Ezután fedővel letakarjuk és fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. A sót és a lisztet jól összekeverjük a vízzel és felverjük. Ha megvan, beleszórjuk a szezámmagokat is. A banánszeleteket belemártogatjuk a lisztes masszába és forró olajban megsütjük. Lecsepegtetés után fogyaszthatjuk is.