Gluténmentes házi zsemle - Nem csak lisztérzékenyeknek

Schobert Norbinak hála most már minden fontos információt megtudtunk a boltban kapható pékárúkról, így ha sürget minket az idő, tudni fogjuk, hogy melyiket válasszuk. Azonban ha jobban szeretjük a házi ízeket, akkor próbáljuk ki az alábbi gluténmentes zsemle receptet.

Hozzávalók kb. 7 zsemléhez

  • 150 g lisztkeverék (5 g mandula liszt, 5 g rizsliszt, 5 g kölesliszt)
  • 1 ek zabpehely
  • 1 ek puffasztott amaránt
  • 2 -3 ek útifűmaghéj
  • fél mokkáskanál himalája só
  • fél mk szódabikarbóna
  • 3 dl meleg víz
  • 1 tk olívaolaj

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A száraz hozzávalókat keverjük össze, adjuk hozzá a meleg vizet és az olajat, majd jól gyúrjuk össze. Ezután formáljunk belőle zsemléket, melyeket helyezzünk egy tepsibe és ízlés szerint szórjunk meg magvakkal. Tegyük be a sütőbe és kb. 50 perc alatt süssük készre. Kívül ropogós, belül puha a tésztája!

Fotó: bonappetithon.com

Oldalak

Utazás
A ChatGPT felsorolta azon országokat, melyek nekünk, magyaroknak is menedéket biztosítanának, ha újabb világégéssel kellene szembenéznünk.
Lifestyle
Sosincs túl késő leszokni a dohányzásról, ezt egy nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja, mely szerint a dohányzás későbbi életkorban való elhagyása is évekkel megtoldhatja várható...
Lifestyle
A bécsi klasszika kiemelkedő alakja a húszas éveitől fogva folyamatosan hallásproblémákkal küzdött, negyvenes évei alkonyára pedig teljesen megsüketült. A szakértők most a néhai géniusz hajfürtjeit...