Francia hagymaleves: Az első fogások koronázatlan királynője
Mind a tíz ujjad megnyalod utána.
Francia hagymaleves
Hozzávalók
- 4 közepes vöröshagyma
- 2 ek liszt
- 10 dkg reszelt sajt
- snidling ízlés szerint
- só
- bors
- olaj
Elkészítés
Üvegesre pároljuk az olajon a felkockázott hagymát, majd meghintjük liszttel és világos rántást készítünk. Ezután felengedjünk kb. 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön főzni kezdjük. Ha felforrt, beledobjuk a felaprított snidlinget is, amivel még 2-3 percig hagyjuk a tűzön. A levest szűrőn áttörjük és tányérokba adagoljuk. Belefektethetünk egy pirítóst is, a tetejét pedig megszórhatjuk sajttal és snidlinggel. Sőt, még tovább bolondíthatjuk az ételt, ha sütőben olvasztjuk rá a sajtot.