Csokoládés pavlova torta - Recept
A pavlova torta a világ egyik legegyszerűbb süteménye, amit úgy ízesíthetünk, ahogy kedvünk tartja! Íme egy gyorsan elkészíthető, csokoládés finomság!
Hozzávalók a tésztához
- 6 db tojás
- 30 dkg porcukor
- 3 ek holland kakaópor
- 1 tk balzsamecet
- 5 dkg apróra vágott étcsokoládé
Elkészítés
Egy nagy tálban a tojásfehérjét szétválasztjuk a sárgájától, a fehérjét pedig kézi habverővel magas fokozaton kemény, fényes habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is. Folyamatos keverés mellett tegyük bele a kakaóport és a balzsamecetet is. Ha a habunk már elég kemény, lassan vegyük ki a habverőt és egy fakanál segítségével keverjük hozzá az apróra vágott étcsokoládét – nagy és óvatos mozdulatokkal, nehogy összetörjön a hab.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd vegyük elő egy nagy tepsit és béleljük ki sütőpapírral. A csokoládés habot halmozzuk a tepsi közepére és egy fakanál segítségével egyengessük el. Mielőtt a masszát beraknánk a sütőbe, a hőmérsékletet vegyük le 150 fokra és süssük készre – körülbelül 1 óra 15 perc alatt barnára sül.