Epres kosárkák - Recept
Tavasszal a nyíló virágok látványától talán már csak egyetlen jobb dolog létezik: az eperszezon kezdete! A piacokon szerencsére már egyre több helyen kapható az isteni gyümölcsből, így itt az ideje, hogy mi is megismerjük egy finom epres desszert elkészítési módját.
Hozzávalók
A tésztához
- 20 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- fél citrom leve
A töltelékhez
- 5 dl tej
- 50 dkg eper
- 4 ek cukor
- 1 csomag vaníliapuding
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a zsemlemorzsát, adjuk hozzá a tojást, a vajat és a citromlevet, majd gyúrjuk össze az egészet tésztává. A piteformákat hintsük be liszttel, az aljára tegyük a tésztát, kissé nyomkodjuk bele, hogy ne legyen túl vastag. Tegyük be őket a sütőbe és 180 fokon süssük addig, amíg halványbarna színük nem lesz. Ha kivettük őket a sütőből, hagyjuk, hadd hűljenek ki. Amint ez megtörtént, töltsük meg őket a közben tejjel, cukorral és vaníliás cukorral elkészített pudinggal, a félbevágott epreket pedig tegyük a tetejükre. Tálaláskor, hogy még szebben mutasson, porcukrot szórjunk rájuk.
Ha Te is szereted az epret, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!