Epres kosárkák - Recept

Tavasszal a nyíló virágok látványától talán már csak egyetlen jobb dolog létezik: az eperszezon kezdete! A piacokon szerencsére már egyre több helyen kapható az isteni gyümölcsből, így itt az ideje, hogy mi is megismerjük egy finom epres desszert elkészítési módját.

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • fél citrom leve

A töltelékhez

  • 5 dl tej
  • 50 dkg eper
  • 4 ek cukor
  • 1 csomag vaníliapuding

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a zsemlemorzsát, adjuk hozzá a tojást, a vajat és a citromlevet, majd gyúrjuk össze az egészet tésztává. A piteformákat hintsük be liszttel, az aljára tegyük a tésztát, kissé nyomkodjuk bele, hogy ne legyen túl vastag. Tegyük be őket a sütőbe és 180 fokon süssük addig, amíg halványbarna színük nem lesz. Ha kivettük őket a sütőből, hagyjuk, hadd hűljenek ki. Amint ez megtörtént, töltsük meg őket a közben tejjel, cukorral és vaníliás cukorral elkészített pudinggal, a félbevágott epreket pedig tegyük a tetejükre. Tálaláskor, hogy még szebben mutasson, porcukrot szórjunk rájuk.

Ha Te is szereted az epret, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: veggiedesserts.co.uk

Oldalak

Utazás
Bár Ázsiában őshonosak, a cseresznyefák valójában az egész világon virágoznak, és nem is kell olyan messzire utaznunk azért, hogy káprázatos, rózsaszínbe borult utcákban gyönyörködhessünk.
Sztárok
Bajor Imre még Jáksó Lászlót is meg tudta lepni, aki mindig elővett néhány botrányos viccet a műsorban. Anno még ez is lemehetett az RTL Klub képernyőjén.
Egészség
Nincs mese, a dohányosok testtömege általában valóban alacsonyabb, mint a nemdohányzóké. A kutatók megvizsgálták, van-e összefüggés.