Banán kenyér - Egyszerű és egészséges
Bár a banánnak magas a szénhidráttartalma, mégis megfelelő napszakban fogyasztva nagyon egészséges.
Hozzávalók
- 3-4 érett banán
- 1 tojás
- 1 csésze cukor
- 1/3 csésze olvasztott vaj
- 2 csésze liszt
- 1 teáskanál vanília
- 1 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A vajat keverjük össze egy fakanállal, az összetört banánt egy nagy keverőtálban. Adagoljuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a felvert tojást. Ezután megszórjuk sóval és szódabikarbónával, majd utoljára belekeverjük a lisztet. Beleöntjük a masszát egy kivajazott őzgerincformába vagy kuglóf sütőbe és egy órán át sütjük. Fogyasztás előtt várjuk meg, míg kihűl.
Fogyaszthatjuk ízlés szerint lekvárral, meleg tejjel, de cappuccinóval is kiváló! Ha szereted a banános ételeket, kóstold meg a bundás banánt is!