Bagel házilag - Remek reggeli

A bagel formáját tekintve olyan, mint egy fánk, de íze inkább egy kalácshoz hasonlít. Általában szendvicsként funkciónál, de köretként is adható.

Hozzávalók

  • 50 dkg finom búzaliszt
  • fél csomag élesztő
  • 2 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • kevés vaj és liszt
  • 4 ek. Langyos víz

Elkészítés
A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a cukrot, egy kevés vizet és simára keverjük. Letakarva 20 percig pihentetjük. A vajat a tejjel mikróba tesszük. Felverjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, és hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot és egy csipet sót. Összegyúrjuk és egy órán át pihentetjük. Ezután 14 részre osztjuk és megformázzuk a bageleket. 3 liter vizet sóval és 1 dkg cukorral felforralunk. Ha már forró, belemártjuk a tészta karikákat. Ha lecsöpögtek, egy kivajazott tepsibe helyezzük őket, megkenjük tojássárgájával és 25 percig, 190 fokon sütjük.

Oldalak

Sztárok
A 2000-res évek elején vált igazán ismertté Jason Lee. Magyarok milliói izgulták végig a délutánokat, csakhogy sikerüljön Earl Hickeynek végre rendeznie a számláját a karmával. Viszont már jó ideje...
Home&Design
A fehér mindenhez megy...vagy mégsem? Megdőlni látszik az örök érvényű állítás.
Sztárok
Már régóta foglalkoztatja a rajongókat, hogy mégis mi lehet az oka annak, hogy ezer éve látták utoljára Victoria Beckham gyönyörű mosolyát.