Lifestyle

Soha többé nem fogod másképp készíteni a kávét: csupán ennyiből áll a tökéletes forró ital titka

Az otthon átélt, gazdag ízvilágú és profi kávézási élmény többé már nem csak álom: csupán néhány egyszerű praktikára van szükség, hogy a lakásunk kényelmében élvezhessük a minőségi nedűt.

Így emelhetjük magasabb szintre a rituálét

Van, aki csak reggeli ébresztőnek isszák a kávét, sokaknak azonban az élvezeti faktor is sokat számít, hiszen a keserű nedű fogyasztása köré társasági események is szerveződhetnek. Sőt, a legtöbb kávérajongónak az ízélmény a legfontosabb – mind ismerünk olyat, aki annyira jártas a témában, hogy egyetlen korty után simán meg tudja határozni, a számos módszer közül vajon milyen pörköléssel készítették a csészéjében gőzölgő italt. Sajnos azonban az igazán tökéletes kávéházi élményt nem egyszerű otthon megteremteni, szerencsére azonban léteznek apró trükkök arra, hogy magasabb szintre emeljük ezt a közkedvelt rituálét. Részletek a galériában!

Az igazán jó kávé alapját nemcsak a tökéletes kávébab, hanem a megfelelő minőségű víz is adja. A csapvíztől gépünket hamar ellepi a vízkő, amitől a kávé íze is megváltozik. A szűrt vízből készült kávé azonban sokkal teltebb, karakteresebb.
Kattints a további képekért!

Te is azok közé tartozol, akik bár imádják a kávé ízét, sosem tudják igazán kiélvezni a rendszeresen fellépő gyomorpanaszok miatt? Akkor az alábbi konyhai trükköt mindenképp érdemes kipróbálnod!

Leadfotó: 123rf
Forrás: Bors

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Sosincs túl késő leszokni a dohányzásról, ezt egy nemrégiben végzett kutatás is alátámasztja, mely szerint a dohányzás későbbi életkorban való elhagyása is évekkel megtoldhatja várható...
Fashion&Beauty
Olykor mindannyian szeretnénk luxushatást keltő ruhákban lépni az utcára. Mutatjuk, hogyan érheted el ezt anélkül, hogy a pénztárcád látná kárát!
Fashion&Beauty
Ha te is szívügyednek tekinted bőröd egészségét, valószínűleg sok bőrápolási csodaszerről hallottál már. Nos, vannak olyan termékek viszont, melyek még ezek közül is kiemelkednek, a mandulasav pedig...