4. Hozzáadott cukor
A hozzáadott cukor fogyasztása növelheti a vércukorszintet és az inzulinszintet, aminek következtében fokozódik a szervezet gyulladásos reakciója. Ez a gyulladásos folyamat károsíthatja a bőr természetes hidratáló mechanizmusait és csökkentheti a bőrben található kollagén mennyiségét, ami szárazságot eredményezhet. Ez viszont nem az egyetlen ok, ami miatt érdemes korlátoznunk a cukorbevitelt. „Rengeteg hozzáadott cukrot eszünk, mindenhol ottvan” teszi hozzá Dr. Bowe. – „Rendkívüli mértékben károsítja a testünkben lévő kollagént, akadályozza annak létrehozását és helyreállítását is.” Ha pedig ez még nem lenne elég, az emelkedett vércukorszint emellett növelheti a bőrön lévő faggyútermelést is, ami pattanásokhoz és bőrproblémákhoz vezethet.
Fotó: Pinterest
4. Hozzáadott cukor
A hozzáadott cukor fogyasztása növelheti a vércukorszintet és az inzulinszintet, aminek következtében fokozódik a szervezet gyulladásos reakciója. Ez a gyulladásos folyamat károsíthatja a bőr természetes hidratáló mechanizmusait és csökkentheti a bőrben található kollagén mennyiségét, ami szárazságot eredményezhet. Ez viszont nem az egyetlen ok, ami miatt érdemes korlátoznunk a cukorbevitelt. „Rengeteg hozzáadott cukrot eszünk, mindenhol ottvan” teszi hozzá Dr. Bowe. – „Rendkívüli mértékben károsítja a testünkben lévő kollagént, akadályozza annak létrehozását és helyreállítását is.” Ha pedig ez még nem lenne elég, az emelkedett vércukorszint emellett növelheti a bőrön lévő faggyútermelést is, ami pattanásokhoz és bőrproblémákhoz vezethet.