A bevált recept szerint a tyúkhúr föld feletti részét virágzáskor kell összegyűjteni, majd vékony rétegben kiterítve szárítani. Nagyjából 6-7 kiló nyers növényből lesz 1 kg száraz herba, melyből aztán teát lehet készíteni. Ha nem szárítod meg, hanem friss tyúkhúr hajtásokból készíted a teát, akkor szedj egy csokorral, aztán forrázd le! Ha szárított tyúkhúrból csinálod a teát, akkor egy evőkanálnyi szárított tyúkhúrhoz adj 2,5-3 dl forró vizet , hagyd ázni 15 percig, aztán leszűrve fogyaszd el! Napi egy csésze (étkezés előtt) csodákat művelhet - írja az Agroinform.
Fotó: facebook.com
A bevált recept szerint a tyúkhúr föld feletti részét virágzáskor kell összegyűjteni, majd vékony rétegben kiterítve szárítani. Nagyjából 6-7 kiló nyers növényből lesz 1 kg száraz herba, melyből aztán teát lehet készíteni. Ha nem szárítod meg, hanem friss tyúkhúr hajtásokból készíted a teát, akkor szedj egy csokorral, aztán forrázd le! Ha szárított tyúkhúrból csinálod a teát, akkor egy evőkanálnyi szárított tyúkhúrhoz adj 2,5-3 dl forró vizet , hagyd ázni 15 percig, aztán leszűrve fogyaszd el! Napi egy csésze (étkezés előtt) csodákat művelhet - írja az Agroinform.