Mi több az is kiderült, hogy éppen az ellenkezője igaz, hiszen ez az egészséges alapanyag egyenesen antibakteriális hatású, szeleteléskor pedig olyan vegyületek szabadulnak fel belőle, amelyek nem járulnak hozzá a mikrobák növekedéséhez. A grúziai egyetemen működő Élelmiszerbiztonsági Központ szerint a friss hagyma elpusztítja vagy megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését, ideértve azokat is, amelyek képesek az embereknél mérgezéses állapotot előidézni. Egész nyugodtan elfogyaszthatjuk tehát a megmaradt, felszeletelt és nyers hagymát, arra azonban figyeljünk, hogy felhasználásig légmentesen lezárt edényben tároljuk vagy fóliába csomagolva a hűtőszekrényben, és lehetőleg rövid időn belül használjuk fel, mivel a hagyma íze és textúrája megváltozhat, ha közvetlenül levegővel érintkezik vagy túl sokáig áll.
Fotó: Pinterest
Mi több az is kiderült, hogy éppen az ellenkezője igaz, hiszen ez az egészséges alapanyag egyenesen antibakteriális hatású, szeleteléskor pedig olyan vegyületek szabadulnak fel belőle, amelyek nem járulnak hozzá a mikrobák növekedéséhez. A grúziai egyetemen működő Élelmiszerbiztonsági Központ szerint a friss hagyma elpusztítja vagy megakadályozza a mikroorganizmusok növekedését, ideértve azokat is, amelyek képesek az embereknél mérgezéses állapotot előidézni. Egész nyugodtan elfogyaszthatjuk tehát a megmaradt, felszeletelt és nyers hagymát, arra azonban figyeljünk, hogy felhasználásig légmentesen lezárt edényben tároljuk vagy fóliába csomagolva a hűtőszekrényben, és lehetőleg rövid időn belül használjuk fel, mivel a hagyma íze és textúrája megváltozhat, ha közvetlenül levegővel érintkezik vagy túl sokáig áll.