Edd ezt reggelire: nemcsak fogyaszt, hanem a rákot is megelőzi

Kevesen ismerik, pedig jótékony hatásai miatt mindenkinek fogyasztania kellene. Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő napi tanácsában a chia magról árul el fontos információkat.

Mi is az a chia mag?

Egy igazi szuperétel! A “chia” szót a maják az erő megfelelőjeként használták. Az ősi kultúrákban ezt a finomságot kifejezetten futó hírnökök ették; maguknál hordtak egy kis tasakot, tele chiával, és a magból nyert energiának hála, akár egész nap képesek voltak futni.

Miért fogyasszuk?

  • kétszer annyi fehérje van benne, mint más gabonafélében
  • ötször annyi kalciumot tartalmaz, mint a tej, plusz bórban is gazdag, amely segít beépíteni a kalciumot a csontokba
  • kétszer annyi kálium van benne, mint a banánban
  • háromszor annyi antioxidánst rejt, mint az áfonya
  • háromszor annyi vas van benne, mint a spenótban
  • bőséges omega-3 és omega-6 forrás
  • hétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a narancs
  • komplett fehérjeforrás, magában hordozza az összes esszenciális aminosavat

A mag még több jótékony hatásáért kattints a második oldalra!

Fotó: Fodor Imre

Oldalak

Szólj hozzá Te is!