A brokkoli jótékony hatásai

Az ősz beköszöntével egyre gyakrabban találkozunk a piacokon a brokkolival. A karfiol és a fejes káposzta közeli rokona segítségünkre lehet abban, hogy az egyre hűvösebb heteket is egészségesen tudjunk átvészelni.

Fogyasztása

Európa nyugati részein, valamint az Egyesült Államokban igen nagy népszerűségnek örvend a brokkoli, amelyet már a rómaiak is fogyasztottak, hazánkban azonban csupán alig két évtizede kezdett el betörni. Kertünkben is bátran termeszthetjük, ugyanis viszonylag igénytelen növényről van szó, rokonaival ellentétben jól viseli a hideget és a meleget egyaránt. Ráadásul, ha levágjuk az ehető virágját, akkor újabb rózsák nőnek majd a levelei között, így sokáig élvezhetjük a „termését”. Fogyaszthatjuk vajon párolva, de kiváló krémlevest, főzeléket is készíthetünk belőle, sőt akár ki is ránthatjuk.

Fotó: relishme.wordpress.com

Oldalak

Home&Design
Felfrissítenéd az otthonodat, de nincs most kereted nagyobb beruházásra? Van egy jó tippünk, ami egy forintodba sem kerül.
Lifestyle
Ismerd fel az online üzletek pszichológiai trükkjeit, hogy legközelebb gond nélkül kivédhesd őket.
Fashion&Beauty
Hamarosan itt a nyár, kezdődik a strandszezon, a boltok polcaira pedig már megérkeztek a legújabb és legdivatosabb fürdőruha kollekciók! Mutatjuk, hogy milyen fazonokat válassz, ha úgy érzed, hogy...