Nyaralj Thaiföldön, elég a hidegből! (1. rész) - Blogbejegyzés

Most már tényleg beütött a tél, már csak idő kérdése és leesik az első hó is. Gyere velünk, elviszünk egy kis kirándulásra - ha akarod, igaziból is - oda, ahol most is süt a nap! Mi Hua Hin-ben lakunk, Bangkoktól délre három órányira és nem csak a mi kedvenc helyünk ez, hanem a királyé is, itt van a nyári palota és őfelsége nagyon sokáig itt is lakott.

Az első napok

Ahogy megérkezel Hua Hinbe, valószínűleg éhes és fáradt leszel a hosszú úttól. Mi mindkét alkalommal vacsira értünk ide, pedig egyszer délben indultunk otthonról, máskor pedig kora este. Az első utunk ezért a Soi 88-en található kajás helyre vezet, amit a helyiek gyakran Double Seven-ként emlegetnek, ugyanis két Seven Eleven (helyi kisbolt) van egymással szemben.

Itt legalább ötvenféle árustól válogathatsz, kipróbálhatod a helyi kajákat, a papaya salit, vagy a pad thai-t, vagy a pálcikára húzott mogyoró-szószos husifalatokat - sorolhatnám a választékot. Persze ha ma még nem veszi be a gyomrod a thai kaját, vagy nincs kedved kipróbálni, mennyire nem csíp az, amiről azt állítják, hogy nem csípős, választhatsz gyrost is, hamburgert is, itt minden van.

Másnap irány a tengerpart – hisz tuti fáradt vagy. Fürdőzés, napozás, pihenés. Figyeled a kite-osokat a vízen, hogy ugrálnak a hullámok felett – szívesen kipróbálnád Te is, milyen az, amikor csak Te vagy meg a szél és a víz? A parton több kite-iskola is kínál órákat, választék akad bőven! Hideg kókuszvízzel frissíted magad, közel a naplemente, irány a Monkey mountain!

A hegyen többen is összegyűltek, rengeteg majom ugrándozik a lábad alatt. Ha hoztál nekik kaját, jól vigyázz rá, amikor etetni próbálod őket, mert hamar kilopják az egész csomagot a kezedből és akkor oda a simogatási lehetőség! Persze majmok ide vagy oda, a naplemente gyönyörű show-t ad az égen.

Oldalak

Lifestyle
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a magyarok egyre tudatosabban vásárolnak a boltokban. Nem is nagyon akarunk sokat élelmiszerre költeni.
Egészség
Sokan még csak nem is hallottak ennek a különleges zöldségnek a létezéséről, pedig amellett, hogy a belőle készült ital segíti a fogyást, még számtalan jótékony hatása van szervezetünkre nézve.
Lifestyle
Az önkifejezés művészete: az új Motorola Edge 50 széria mesterséges intelligenciával támogatott kamerájával a legtöbbet hozhatod ki a pillanatból! Nézd meg nyolc európai ország nyolc fotósának...