Kocsis Korinna lesz az egyetlen, akire 10 év múlva is emlékszünk

Nézem a szépségkirálynő választás körüli balhé cikkeit, és igazából annyit látok, ami már tavaszkor is fogalmazódott bennem: nincs súlya ezeknek a versenyeknek.

Persze, nagyon jó bekerülni a tévébe, mert 15 perc hírnév mindenkinek jár, de ennyi. Miután Magyarországon száz körüli miniverseny van, 10-20 közepes, és 3-4 nagyobb… Azt kell gondolnom, hogy bárki lehet szépségkirálynő, sőt, talán az a furcsa, ha valaki nem volt az.

Miért nincs súlya? Igazából a lányok semmit nem nyernek. Régen kocsit, lakást, pénzt kaptak, míg ma örülhetnek, ha egy wellness hétvégre elmehetnek, vagy a nemzetközi megmérettetéshez hozzájárulnak. Már ahol van ilyen, mert ugye a legtöbb verseny egy kissé l’art pour l’art… Inkább tűnik társkeresőnek, mint valódi versenynek.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Innentől már nem is olyan szokatlan, hogy a mi „királynőink” a nemzetközi versenyeken előbb hasalnak el, mint egy zsiráf a jégen. Talán az amerikaiak hasonlóak, hiszen ők is mindig maguknak választanak, sosem a nemzetközi igények szerint. De menjünk tovább: olyan tervezői „alkotásokban” vonulnak fel lányaink, ami több, mint vicces. Alig volt olyan eset, ahol szépnek tudtam titulálni a ruhát, sokkal inkább hasonlítottak egy-egy iparművész álmatlan hánykódásának szüleményére. Sajnos, ezt nem lehet kikerülni, hiszen ahol van kijutási lehetőség, ott a lányok kezét, lábát, haját, hasát, fogát, lábkörmét megkötözik, nehogy valakinek érzéke legyen egy ilyen szintű megjelenéshez, mert még a végén említésre méltó helyezést érne el!

Döglődnek a versenyek, mert eleve célszerűbb mondjuk playmate-nek menni, meg egyszerűbb is. Az igények változnak. A playmate divatos lett, míg a szépségkirálynőknek a klasszikus eleganciát kellene képviselniük, de erre képtelenek. Nem csak a lányokból hiányzik az a bizonyos plusz, hanem az egész eliparosodott, eligénytelenedett. Ha valamelyik versenyt kicsit jobban összerakják, ott meg kaszálás van és még véletlenül sem szól semmi másról. Plusz poén, hogy a zsűriben gyakran ülnek olyanok, akik oldalán később egy-egy indulót láthatunk megjelenni, aztán pár év múlva egy másik versenyzőre cseréli… Hoppácska, biztosan csak véletlenről van szó!

Nézzük az említett verseny régebbi királynőit, akikből személy szerint alig 1-1 maradt meg az emlékezetemben. Talán az első pár kör nyerteseit tudnám felsorolni séróból, akik szintén nem értek el semmi mást, minthogy celebbé váltak, majd jól összejöttek valami gazdag vállalkozóval, sportolóval, vagy hasonló emberrel. Nem gyerekek, ez sem véletlen, ugyanis ezt magam hallgattam végig, ahogyan egy régi nyertes ecsetelte választásának szempontjait…

Nos, a csajszi nemhogy köszönő viszonyban nincs azzal, akit láttok szerepelni, de még valódi gonoszság is lakik benne. A többi sem sokkal jobb. Talán célszerűbb és egyszerűbb lenne olyat kigyűjteni a listákból, aki valóban kedves, vagy valódi értékeket képvisel, mert azzal hamarabb végeznénk.Egyébként ilyenkor kedvem szottyan meghallgatni a Hooligans - Királylány című dalát... Nem nyúltak mellé a szövegben :)

És itt van Kocsis Korinna esete is, aki külsőleg – bármennyire fájhat ezt beismerni a rendezőknek – de alkalmas lenne arra, hogy képviseljen minket egy világversenyen. Okkal, vagy ok nélkül nem nyert. A jelenlegi királynőket nézegetve meglepne, ha mondjuk a világversenyen dobogósak lennének. A lányok vitathatatlanul szépek, azonban egy preferáltabb estén kb 200 egyértelműen szebb és alkalmasabb hölgy fordul meg az éjszakában. (És most csak Budapestről beszéltem.) Ahhaaa… Hogy ők nem jelentkeznek? Esetleg nem engedik oda őket? Mind találgatás… Mégis furcsa, hogy ennyi szép nő közül ők a legszebbek. Konkolyban tavaly láttam fantáziát, mégsem bizonyult túl jónak. Ha megnéznénk a nemzetközi nyerteseket, akkor hamar lejönne, hogy más szépséget keresnek, ott is van divat, most épp más, mint amit mi vinni akarunk.

Na, akkor Korinna: bármi is legyen az igazság, a lány szép és felkészült. Lenne helye egy komolyabb megmérettetésen. Emellett azon kevés lányok közé tartozik, akikkel foglalkozik a média… Hogy miért? Nem tök mindegy?! Többen tudják a nevét, mint bármelyik nyertesnek az elmúlt években. Ez ám a szaltó! A lány hatalmas húzása volt, hogy visszautasította a koronát.

Egyrészt; pofa kell ahhoz, hogy kétszer ugyanazt a státuszt adják neki, bármely verseny jogait is vették meg éppen, a helyezés ugyanaz! A másik, hogy fura dolog ez a közönségdíj… Ha valakit megszavaznak, hogy ő a legszebb, őt látnák legszívesebben a nemzetközi versenyen, akkor hogy hozhat ki győztesnek tök mást a „szakmai” zsűri? Egyébként tuti volt némi villámlás a háttérben, különben Kata nem úgy adta volna át a díjat, ahogy és Korinna sem vágta volna hozzájuk a koronát. Szeretik persze az ilyet letagadni, de józan ésszel könnyen felfogható dologról beszélünk. Egyébként naná, hogy per lesz, ez nem lepi meg az embert. Inkább az lenne meglepő, ha nem lenne, hiszen „tudjukki” – ahogy a Harry Potter-ben fogalmaznának- sokkal kisebb sérelmekért is perel, akkor pont most ne?!

Nem lennék egyébként meglepve, ha Korinna lenne az egyetlen, akire 10 év múlva is emlékszünk… Ez a lány tudja, hogyan tűnjön ki a tömegből és nem fél megragadni az ehhez szükséges eszközöket, ahogyan anno Hajdú Péter is mindent elkövetett, hogy ismertté váljon. És mi ebben a szép? Lényegtelen, hogy igaza van-e a Korinnának. Egy a fontos: a három nyertes nevét nem tudom fejből… Az övét? Igen! Hegyezzétek a körmötöket kislányok, mert még csak felfelé megy a hullámvasút, és lassan kapaszkodni kell foggal, körömmel. Korinna akkor is beírta magát az agyakba, ha elveszti a pert, de a többiekre… könnyen borulhat radír.

Fotók: TV2 Sajtószoba

Oldalak

Sztárok
Ahogyan a Mirror is írja, Harry és Károly hamarosan újra láthatják egymást, ha minden a herceg tervei szerint alakul majd.
Lifestyle
Azért valószínűleg nem ez fogja visszatenni Lindsay Lohant a térképre, viszont a frissen felkerült filmek nem igazán tudtak labdába rúgni mellette.
Lifestyle
A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.