Így hat rád az irodai környezet!

Az emberek számára egyre inkább fontos motivációs tényezővé válik az inspiráló munkahelyi légkör. Hogy miért olyan fontos és milyen hatással van a teljesítményre?  

Miért olyan fontos az inspiratív irodai környezet?

Ha csak azt vesszük alapul, hogy ebben a térben töltjük a napunk legaktívabb 8 óráját, akkor már egyértelmű a válasz, hogy miért olyan fontos az inspiratív munkahelyi környezet. Hahóóó, életünk túlnyomó része ott zajlik! Tegyük hát minél kellemesebbé a légkört!
Nem csak a kreatívnak titulált munkakörökben fontos, hogy a munkakörnyezet kellemes, pozitív, ihlető hatással legyen ránk. Kutatások garmadája állítja, hogy a leghatékonyabb gondolatok, üzleti döntések, megoldási javaslatok nem abban a 8 órában születnek, amikor 08:00-16:00-ig a gép előtt ülünk. 

Ha mindenképpen irodai környezetben kell eltölteni a munkaórákat - mert sok cégnél még nem üdvözítik a home-office munkavégzést-, akkor teremtsük meg azt a környezetet, amely segítheti a dolgozókat a munkaidő alatti inspirálódásban. 

Hogyan lehet inspiráló irodát teremteni?

•    Legyenek színekben és alkotói fantáziákban gazdag közösségi terek, 
•    üzleti idézetek a falakon (térben, képben vagy festve), 
•    a kollégák keze munkáját is dicsérő alkotások kitéve, 
•    kényelmi szolgáltatások (ingyen kávé, rugalmas szünet, gyümölcs…) 
•    kreatív megoldások (ötletláda, egészséges étel - napok, köszönömkártyák, havi innovációs fejlesztési ötlet díjak, mini tudásbázis stb.), 
•    vagyis olyan dolgok, amelyek pozitívan hatnak a dolgozókra.

Az irodák enteriőrje az üzleti élet egyfajta kommunikációs üzenete a kollégák és a partnerek felé. A kellemes légkör, modern megjelenés, letisztultság, újragondolt közösségi terek, kreatív megoldások az irodában nem csak jó benyomást keltenek a cégről az ügyfelek szemében, hanem a kollégák is hatékonyabban, elkötelezettebben dolgoznak ilyen közegben.

Rád milyen irodai környezet lenne inspiráló hatással? Milyen környezetben éreznéd jól magad?

Nézegess kreatív irodákat a nagyvilágból és inspirálódj, hátha van olyan ötlet, ami a Te irodádban is megvalósítható!
Olvasd el az előző bejegyzést is!

Kép:shutterstock.com, guidosblog.com
A cikkhez tartozó galéria: 
Inspratív lés kreatív iroda a nagyvilágból
Inspratív lés kreatív iroda a nagyvilágból
Inspratív iroda a nagyvilágból
Inspratív lés kreatív iroda a nagyvilágból
Inspratív lés kreatív iroda a nagyvilágból
Inspratív lés kreatív iroda a nagyvilágból
Inspratív lés kreatív iroda a nagyvilágból
Inspratív lés kreatív iroda a nagyvilágból
Inspratív lés kreatív iroda a nagyvilágból

Oldalak

Egészség
Ha te is gyakran érzel kellemetlen ízt a szádban, az akár egy komoly betegségre is utalhat, nem csupán a rossz szájhigiéniára.
Sztárok
Krausz Gábor és Tóth Gabi fontos szerepet kapott ezen a listán, amin idén valószínűleg Mikes Anna is előkelő helyen fog szerepelni. Zakatolt a bulvár, és az embereket nagyon lekötötte a sztárséf és...
Sztárok
A gyönyörű Cameron Diaz és nővére, Chimene Diaz akár ikrek is lehetnének. Ugyanakkor a híres színésznő testvére teljesen hétköznapi foglalkozást választott magának.