Fogadjunk, hogy nem ismered Kolumbusz tojását!

Mindenki hallotta már a "Kolumbusz tojása" kifejezést, de vajon tudja is, hogy miről van szó? A lényeg, hogy miután valaki végrehajtja a "mutatványt", onnantól kezdve már bárki megtudja csinálni. No, de mondom a sztorit...

Erre bárki képes...

Mikor Kolumbusz Kristóf visszatért a felfedező útjáról, a kételkedő és irigy elit azzal jött, hogy ez az Amerika felfedezése "kismiska" volt, hát ezt bárki meg tudta volna tenni. Vagyis ha ő nem utazik el, akkor majd egy kicsit később más felfedezi ezt a kontinenst, hiszen elkerülhetetlen volt. Csakugyan. Igen, ez már csak így megy. Amerikát bárki fel tudja fedezni. Te is megtetted volna, nem?!  Nah, de mit várjon az ember olyanoktól, akik azt hitték, hogy a Föld lapos, nemdebár? :D

Kolumbusz erre nem reagált, hanem arra kérte az urakat, hogy hozzanak neki egy tojást. Az asztalra tette és így szólt: “Uraim, hajlandó vagyok fogadni bármelyikükkel, hogy nem képesek felállítani ezt a tojást külső segítség nélkül.” Megpróbálta az összes nagyokos, de nem sikerült nekik. Ekkor Kolumbusz megfogta, picit az asztalhoz ütötte az alját, ami miatt most már meg tudott állni az asztalon. Oh, hát így, hát így könnyű, ezt ők is meg tudták volna csinálni!

...és ekkor elszégyellték magukat, mivel leesett nekik a tantusz. Megértették a tanulságot: miután valaki végrehajtja a "mutatványt", onnantól kezdve már bárki meg tudja csinálni. 

Mi a Te tojásod?

Biztos Te is találkoztál már olyan dologgal, aminek evidens (volt) a megoldása. De ha neked kellett volna rájönnöd, bejárnod az utat, akkor vajon a végére értél volna ennek a szellemi folyamatnak és a kisujjadból előráztad volna a megoldást? Aligha! Viszont Te is képes vagy előállni utólag egyszerűnek tűnő megoldásokkal. Találd meg a saját tojásod! 

Nyomj egy lájkot, ha tetszett a sztori vagy olvasd el az előző bejegyzést is! 

Forrás:365letszikra.hu   Fotó: art-wallpaper.com

Oldalak

Lifestyle
Felemelő és elgondolkodtató előadásokkal, valamint kerekasztal-beszélgetésekkel teletűzdelt délutánon vehetett részt, aki ellátogatott május 23-án, csütörtökön délután a budapesti MagnetHázba, ahol a...
Sztárok
A közösségi közlekedés igénybevételét javasolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azoknak, akik a hétvégén Azahriah koncertjeire érkeznek.
Fashion&Beauty
Anya Taylor-Joy, az új Mad Max-film 28 esztendős üdvöskéje egy provokatív Mugler miniruhában tűnt fel a vörös szőnyegen, azonnal lehengerelve a rajongókat és a stílusszakértőket is.