Tudatos teremtés, avagy így vonzhatjuk be az életünkbe a jót és a rosszat

Tudatos teremtés - mit jelent ez a fogalom? Tűzzünk ki célokat, és dolgozzunk értük keményen, vagy valami mást? Mit értenek ezalatt a motivációs trénerek és mit a spirituális tanítók?

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Ugyanarra gondolnak vajon, amikor tudatos teremtésről beszélnek?

Életünk felemelése szempontjából nagyra tartom mindkét irányzatot, és képviselőit. Nagyszerű emberek ők valamennyien, akiktől értékes útmutatásokat kapunk. A motivációs trénerek, életvezetési tanácsadók a negatív énképből átvezetnek bennünket a pozitív énképbe. A személyiség fejlesztése éppen olyan fontos tehát, mint a test karbantartása, fejlesztése. A következő lépcsőfok valódi énünk felfedezése lesz, amelyet csakis a pozitív énképből közelíthetünk meg, hiszen annak kiterjedtebb aspektusa. Spirituális tanítóink ebben segítenek bennünket.

A személyiség fejlesztés során gyakorlati technikákat kapunk, hogyan növeljük önbizalmunkat, szervezzük hatékonyan az életünket, üzleti vagy egyéb pénzkereseti lehetőségünket, vagy pszichológiai stratégiákat tanulunk énünk domináns érvényesítésére. Fontos itt is a pozitív attitűd, de a hangsúly a fizikai szintű cselekedeteken van a tudatos teremtés tekintetében. Azt javasolják, figyeld meg, mit tesz egy sikeres ember, tedd te is azt, és sikeres leszel. Van benne igazság természetesen, de sokaknak minden igyekezetük ellenére sem sikerül előrelépést produkálni életükben, vagy hamar elveszítik megszerzett előnyeiket, mert tetteiket a mélyben meglapuló félelem, vagy a szűkösség tudatból eredő kapzsiság motiválta. A spirituális tanítók ezért lemennek az alapokig, amikor tudatos teremtésről beszélnek.

A megfelelő cselekvést ugyanis megelőzi egy nélkülözhetetlen mentális alapozás, ami nemcsak az önbizalom tuningolását jelenti. A spiritualitás és a tudomány közös mezsgyéjén járunk, ahol a rezgésekkel kapcsolatos megfigyelések, következtetések ugyanoda mutatnak. Ma már tudjuk, hogy az anyag valójában nem szilárd, hanem mozgó, rezgő, változó részecskék alkotják, amelyeket finom energiák mozgatnak. Ilyen finom energia a gondolat és az érzés, a megfigyelés, és annak pozitív vagy negatív fókusza. Ezek a mentális tevékenységek mérhető frekvenciával rendelkeznek, az anyag részecskéit mozgatni képes energiahullámok. Mivel folyamatosan bocsátjuk ki ezeket a jeleket, folyamatosan teremtünk – vagyis rendezzük az anyag részecskéit valamilyen mintázatba, – de ezt öntudatlanul tesszük, és ártatlan áldozatnak érezzük magunkat, ha kellemetlen dolgok valósulnak meg életünkben. Nem látjuk az összefüggést önmagunk (belső lelki állapotunk), és életünk jelenségei közt. Pedig jó lenne, ha odafigyelnénk erre, mert annál határozottabb és erőteljesebb a rezgések által létrejövő mintázat, minél konzekvensebben bocsátjuk ki ugyanazon jeleket, vagyis érezzük és gondoljuk ugyanazt.

Olvass tovább a következő oldalon!

Fotó: youtube.com

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...