Biztosítsd be a boldogságodat: találd meg magadban!

Nagyot fogsz csodálkozni, mert rájössz, hogy mindig is ott volt. Szeretnéd, ha a lelkedet mindig ez a szép és felemelő érzés töltené el, de alig van egy két óra, néhány nap, hónap – vagy év, ha a „szerencsésebbek” közé tartozol – amikor átélheted. Valóban ilyen kegyetlen lenne az élet veled?

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Igazából nagyon egyszerű a képlet

Ha a külvilágtól várjuk, hogy jó érzéseket okozzon bennünk, akkor tényleg csak egy-egy rövid időre lehetünk felhőtlenül boldogok. Mindannyian magunkban hordozzuk a folyamatos boldogság és elégedettség képességét, de nagyon ügyesek vagyunk abban, hogy ettől minduntalan elvágjuk magunkat. Persze, nem szándékosan tesszük ezt, egyszerűen tudatlanok vagyunk, nem tudjuk, kik vagyunk valójában, és milyen törvények mentén működik ez az Életnek nevezett nagy, és érdekes játék. Hamis elképzeléseink vannak a boldogságról is, mindig azt hisszük, hogy ha elérünk valamit, megszerzünk valakit, több pénzt keresünk, mások kedvesen bánnak velünk és így tovább – na, majd akkor végre boldogok leszünk. Addig persze nem, hiszen az lehetetlen, hogy ezek nélkül jól érezhessük magunkat.

Ha hiszitek, ha nem, ez egy erőteljes belső döntés, tudatosan hozott feltételek sora, amely hiedelmünkké válik, és meghatározza a valóságunkat. Mivel rosszul érezzük magunkat, rengeteg erőfeszítést teszünk, hogy megváltoztassuk a külvilágunkat, éjt nappallá téve dolgozunk, hogy sok pénzt keressünk, bajlódunk a kapcsolatainkkal, hiszen, ha a másik megváltozik végre a kedvünkre, akkor azzal is közelebb jutunk a feltételeinkhez kötött boldogságunkhoz, és így tovább. Közben szépen lassan megbetegszünk a stressztől, megkeseredünk, mert a világ sehogyan sem akar a kedvünk szerint változni, pedig annyi, de annyi erőfeszítést hoztunk.

Hát ez valóban nagyon szomorú helyzet. És sajnos ezen az úton ez nem is történhet másképp.

Lapozz, hogy megtudd, mi a kivezető út ebből a csapdából!

Fotó: freewallpaperpk.blogspot.com

Oldalak

Sztárok
Ma a DJ és producer világsztár, Kygo bejelentette 2024-es világkörüli turnéjának észak-amerikai és európai állomásait. A 26 állomásos turné szeptember 7-én indul Commerce Cityben, majd többek között...
Lifestyle
A bűnözők magánszemélyeket próbálnak meg rávenni arra, hogy egy „MNB által támogatott” víruskezelő programot töltsenek le.
Egészség
Bár sokan egyből kidobják a banán héját, miután megették a gyümölcsöt, rosszul teszik, ugyanis sokféleképpen felhasználhatjuk a banán külsejét - még a bőrünkkel is csodát tehet.