Vedd fel fontos programjaid közé a semmittevést! Avagy a „lustálkodás” dicsérete

Te is azt hallod, mióta csak az eszedet tudod, hogy „ne légy lusta”, dolgozz, pörögj minél többet, akkor leszel hasznos és megbecsült tagja a társadalomnak? Költői kérdés volt. A válasz nyilvánvalóan igen, hiszen kiskorunktól mindannyiunkat erre kondicionáltak.

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Már az óvodában elkezdődik

Ha más miatt nem, hát azért, mert az anyának rohannia kell a munkahelyére, és a gyerekét már reggel 6-kor ki kell húznia az ágyból, hogy előtte még legyen ideje az oviba eljuttatni a félájult kicsit. Sokaknak tehát már ekkor elkezdődik az a végeláthatatlan korszak, hogy nem aludhatják ki magukat, ráadásul azonnal el is kell rohanni otthonról.

Iskolás korban ez folytatódik, hiszen reggel 8 órakor már a pici gyerekeknek is ott kell ülni frissen, tanulásra készen aggyal az iskolapadban. 10-15 perces szüneteket kap csak, és sokszor még kora délután is el van várva tőle, hogy figyelni és tanulni tudjon. Ez azoknak a gyerekeknek sem egészséges, akik látszólag jobban illeszkednek a rendszerbe, és nem olyan problémásak. Ők ugyanúgy megszenvedik ezt, legfeljebb a nevelőknek nem okoznak akkora gondot.

Robotolásra kondicionáltan kerülünk ki az életbe, talán épp ez a cél

Már fel sem tűnik, hogy ez ne lenne normális. Ebbe születtünk, így működik a világ. Mire felnövünk, megszokjuk, hogy nem cselekedhetünk szabadon és mások irányítanak.

A facebookot elöntik a hétfő reggeles depressziós mémek vagy a pénteki örömködés, hogy végre megint vége egy munkahétnek, és lesz 2 szabadnap. Azután ott vannak a hétvégés mémek: „hétfő, kedd, szerda, csütörtök – villanás – hétfő.” Így éljük meg a heteinket, hónapjainkat, és az egész életünket. Pista bácsi jut eszembe: nooooormáááliiiis???.....

Svédország már bevezette a 6 órás munkanapokat, és hatékonyabb, mint valaha, tehát nem a dolgozók által ledolgoztatott órák számán múlik ez. Talán épp azért, mert az embereknek így módjuk van regenerálódni, a szabadidős tevékenységek során kikapcsolódnak, feltöltődnek és munkavégzésük hatékonyabb lesz. A boldogság fontos tényező. Nemcsak a magánéletben, hanem az egész életet tekintve, így a munkahelyeken is. A boldogság vonzza a sikert, és a jólétet. A kizsigerelt ember pedig minden, csak nem boldog.

Lapozz, és olvasd tovább a cikket a következő oldalon!

Fotó: pinterest.com

Oldalak

Utazás
Völgyesi Gabi hátrahagyta Magyarországot, hogy belekóstoljon kicsit az amerikai kultúrába. Most elmondta itthon, hogy miket tapasztalt.
Sztárok
Ahogyan az várható volt, az Egyesült Királyságba látogató Harry nem találkozik a brit királyi család egyik tagjával sem, arra azonban senki sem volt felkészülve, III. Károly időközben milyen döntésre...
Fashion&Beauty
A pucérruhák trendje még mindig tart. A 2024-es MET-gála továbbra is bizonyítja, hogy a sztárok imádják a szinte teljesen áttetsző darabokat, amelyek szinte alig takarnak valamit.