Az ábrándozás az élet megrontója - vagy mégsem? Ezért jó, ha álmodozol

A magyar hagyomány tele van igazi, modern bölcsességeket tartalmazó mondásokkal – ez pont nem az. Olvasd el, miért épp az egyik leghasznosabb időtöltés az, ha néha álmodozol a jövőről!

Padma - kínai asztrológus, blogger

A kínai asztrológia apropóján kezdtem az írogatást, de igazából minden spirituális téma érdekel, mióta az eszemet tudom. Sok érték és érdekesség összegyűlt a tarsolyomban az évtizedek alatt, amit szíves-örömest osztok meg veletek blogomban, hátha rajtam kívül más is inspirációt merít belőlük.

Ábrándozás lenne az élet megrontója?

Azért nem sorolhatjuk ezt a valóban bölcs mondások közé, mert minden jelenség, amit megvalósulva látunk, „álmodozás” eredményeképpen született, öltött formát. Ezért bármit szeretnél megvalósulva látni az életedben, kezdd használni a képzeleted! Töltsd ezzel bátran az időd, álmodozz! Gondoljunk csak a híres álmodozókra: Jules Vernére, Albert Einsteinre, vagy Gandhira.

A Verne könyveiben leírt csodás szerkezetek akkoriban még a fantázia szüleményeinek számítottak, de nem kellett hozzá sok idő, hogy a fizikai valóságban is megjelenjenek.

Einstein szerette a vidéki élet nyugalmát, nem tartozott a fizikailag túl aktív emberek közé. Ez fontos volt a számára, nagyra értékelte az „ingerszegény” falusi környezetet, hiszen átlagon felül aktív és kreatív elmével rendelkezett, amelyet a világ jelenségeinek megfigyelése helyett jobban szeretett tudományos elmélkedésre használni. Amiről már tudjuk, milyen jól tette. Zseniális elméletei máig iránymutatóak.

Gandhi sok szörnyűséget látott életében, de mindvégig kitartóan hitt az erőszaknélküliség elvében, és az ember csodálatos, isteni természetében: “Az emberiséget a szeretet törvénye uralja. Ha az erőszak, azaz a gyűlölet uralkodna már rég kihaltunk volna. És mégis, a tragédiája a dolognak, hogy az úgynevezett civilizált emberek, és nemzetek úgy viselkednek, mintha a társadalom alapja az erőszak lenne.”

Miért épp az álmodozók mentik meg a világot? Olvass tovább a következő oldalon!

Fotó: 7.themes.com

Oldalak

Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...
Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!