Nem csak a ruha fontos: Újra hódít a fátyol esküvőkön

Régen egy menyasszony ruhájának elengedhetetlen kelléke volt a fátyol, aztán kiment a divatból, napjainkban pedig újra hódít. Ezek a mai divatnak megfelelő kiegészítők pedig mindennek nevezhetők, csak unalmasnak nem!

Az ikonikus kiegészítő

A fátyol az egyik legikonikusabb kiegészítője a menyasszonyoknak, ezáltal válik teljessé a hölgyek esküvői megjelenése. Néhány éve azonban háttérbe szorultak ezek a klasszikus kiegészítők, ugyanis a menyasszonyok inkább a díszes frizurát, a virágokat, koszorúkat és fejpántokat részesítik előnyben. Úgy tűnik ennek most vége, hiszen az idei szezonban újra visszaköszönnek a menyasszonyi fátylak és mutatósabbak, mint valaha. Hogyne köszönnének vissza, hiszen ezek a fejdíszek remekül variálhatóak a különböző stílusú frizurákkal, mindenki megtalálhatja a ruhájához és hajviseletéhez leginkább passzoló darabot. Most egy kicsit mi is segítünk a választásban. Íme, a legnépszerűbb és legdivatosabb fazonok.

Sejtelmes vonalak

A hagyományos körfátyol tipikusan az a fazon, amire azt mondjuk, hogy egyszerű, de nagyszerű. Ezek a letisztult, légiesesen könnyű anyagból készült darabok titokzatossá varázsolják a megjelenést, hiszen nemcsak a fej hátsó részét, de az arcot is beborítják. Eltakarásról azonban szó sincs, a smink és az arc is tökéletesen látható marad, csupán egy kis sejtelmességet ad a megjelenésnek. Gazdagon díszített menyasszonyi ruhához ajánlott, hiszen a körfátyol tökéletesen kiemeli annak szépségét.

Madárkalitka

Furcsán hangzik, de ez a fantázianeve azoknak a daraboknak, amik szinte már nem is fátylak, sokkal inkább fejdíszek. Többféle hossz is divat belőle, van olyan, ami csupán a szemeket és az orrot takarja el, de olyan is, ami az egész arcot. Ez a hihetetlenül szexi és trendi darab a menyasszonyok egyik legújabb kedvence. Ha igazi dívához illő megjelenést szeretnél, akkor mindenképpen ezt a fazont válaszd. Kombinálhatod hajba való virág vagy akár tolldísszel is, az összehatás garantáltan lenyűgöző lesz.

Spanyolosan

A spanyol stílusú fátylat vastag csipkeszegély jellemzi, ami amellett, hogy tartást ad neki, az arcot is gyönyörűen keretezi. Ezt az elegáns és szűzies viseletet egyszerűen csak rá kell teríteni a fejre, de akár a hajadba is tűzheted. Ezen típusú fátylak több méter hosszú változatban is elérhetők. Az arisztokrata családból származó menyasszonyok előszeretettel választják az ilyen stílusú darabokat, a spanyol hercegnő is ilyen fátyolban mondta ki a boldogító igent. Hagyományos szabású ruhával kombinálva tökéletes királynői megjelenést eredményez.

Kontyhoz ajánlott

Ha magasan feltűzött kontyot viselnél a nagy napon, akkor a középen húzott fazont neked találták ki. Ez az egyik legjobban variálható fátyolfajta, a fejtetőre a konty fölé, de akár alá is helyezheted, attól függően, hogy miként passzol jobban a kiválasztott ruhához. Hosszabb és rövidebb változatban is elérhető, a többrétegűség azonban általában jellemző az ilyen darabokra. 


 

Olvasd el ezt is: 2016-os menyasszonyi ruhák a kifutóról - Hódít a tüll és a vintage stílus


Oldalak

Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...
Sztárok
A Buckingham-palota újra és újra azt kommunikálja, hogy Károly király jól van, kezelése pedig remekül halad, ugyanakkor mintha maga az uralkodó egyre inkább aggódna.
Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.