Recept

Mogyorószószos ázsiai tészta csirkével - Tökéletes finomság egy romantikus vacsorához

Nemsokára itt a szerelmesek és a szeretteink ünnepe, így mostantól Valentin-napig olyan receptötleteket fogok mutatni nektek, amivel kedveskedhettek azoknak, akik fontosak számotokra. Itt van rögtön az első, egy különleges, mogyorószószos ázsiai tészta-csirkével, amit akár randi vacsorára is jó szívvel ajánlok, ha elismerő bókokat szeretnétek bezsebelni azért, mert valami szuper finomságot varázsoltatok az asztalra.

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Különleges spagetti a romantikus pillanatokhoz

Hozzávalók (3 személyre)

  • 30 dkg spagetti
  • 4 cm gyömbér
  • kurkuma
  • 6 dl kókusztej
  • 6 ek. mogyoróvaj
  • 4 szál újhagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • csipet cukor
  • 2-3 ek. halszósz
  • olaj vagy zsiradék (napraforgó- vagy szőlőmagolaj, kókuszzsír)

Elkészítés

1. A gyömbért apró kockákra vágjuk és hőkezeljük egy felhevített serpenyőben, olajon vagy zsiradékon (napraforgó- vagy szőlőmagolaj, kókuszzsír) 2 percig. Az újhagymát 3 mm-es karikákra vágjuk, hozzáadjuk a gyömbérhez és tovább fél percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, a kókusztejet, a paradicsompürét és a kurkumát. Egy csipet cukrot teszünk hozzá és halszószt is a sózás miatt.

2. Egy másik serpenyőben lepirítom a kockára vágott, besózott csirkét. Rázva sütöm, ami azt jelenti, hogy forró serpenyőben, egy kevés zsiradékon, pár másodpercig hagyom a csirkét sülni, aztán forgatom és rázom, majd így tovább, míg minden oldala átsült. 3-4 percig.

3. A tésztát kifőzzük, majd a szószt a csirkével és a megfőzött tésztával összekeverjük.

Tipp:

A szószt nem szabad forralni túl sokáig mert kicsapódik a benne lévő zsiradék. Ha ez mégis megtörténne, akkor 1 ek. hideg vizet kell hozzátenni és ki lehet javítani.

Lapozz, a következő oldalon még két isteni tészta recept vár!

Leadfotó, fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Jennifer Lopez egy igazi divatikon, és a tökéletesen összeválogatott szettjeiben mindig ragyog.
Egészség
Bár mindannyian tudjuk, hogy a gyümölcsök nagyon egészségesek, valójában több tévhit kering a fogyasztásukkal kapcsolatban, mint gondolnád.
Lifestyle
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a rántott camembert az az étel, amit kivétel nélkül mindenki szívesen fogyaszt – elkészíteni azonban már jóval kevesebben szeretik, hiszen igencsak macerás folyamat...