Recept

Muffin gesztenyével és csokival - Bombasztikus kombináció, amit a gyerekek imádni fognak

Szeretem meglepni a gyermekeimet is Valentin-napkor. Ne gondoljatok ilyenkor nagy dolgokra, csupán egy aprócska figyelmesség, kedveskedés ez feléjük is. Noel imádja a csokit, Maxi pedig a gesztenyét... Így született meg a gesztenyés-csokis muffin ötlete, amit a srácaim imádnak. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a sütiket és vágyi valami újításra az édességek terén. Jövő héten ismét újabb ínycsiklandó ötletekkel leplek meg benneteket!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Gesztenyés-csokis muffin, amit képtelenség abbahagyni

Hozzávalók

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg étcsoki
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 2 ek baracklekvár
  • 30 gr méz
  • 3 tojás
  • 5 dkg tönkölyliszt (helyettesíthető: mandula liszttel-6 dkg)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés

Lépésről-lépésre:

1. A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.

2. A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.

3. Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.

4. A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 25perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal díszítjük.

Lapozz, a következő oldalon még két édes receptet találsz!

Leadfotó, fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...