Recept

Mogyorós pulykaszeletek káposzta steakkel: a tökéletes Valentin-napi finomság

Ahogy ígértem, erre a hétre is hoztam Nektek egy különleges vacsoraötletet, mellyel pillanatok alatt elkápráztathatjátok a szerelmeteket Valentin-nap alkalmából. A mogyoró tökéletesen harmonizál a pulykával, míg a káposzta steak igazán egyedi és markáns ízvilágot kölcsönöz az egész ételnek. Higgyétek el, a párotok imádni fogja!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Töröd a fejed a Valentin-napi menün? Ezzel nem lőhetsz mellé és a bókokat is bezsebelheted

Hozzávalók - Pulyka

  • 85 gr sós pirított mogyoró – apróra vágva
  • fél kg pulykamell
  • liszt - panírozáshoz
  • 1 tk őrölt paprika
  • só, bors
  • 2 ek dijoni mustár
  • friss kakukkfű
  • 3 ek olíva olaj
  • 1 ek vaj

Hozzávalók - Káposzta steak

  • 1 fejes káposzta
  • 2 ek olíva olaj
  • 1 savanykás, piros héjú alma
  • 1 tk almaecet (helyettesíthető fehérborecettel)
  • 300 gr kérges kecskesajt
  • 25 dkg pekándió
  • néhány ág kakukkfű
  • 1 csipet cayenne bors (vagy füstölt csípős paprika)
  • 1 ek juharszirup

Elkészítés - Pulyka

1. Egy alacsony falú tálban terítsük szét a mogyorót.

2. Ízesítsük a pulykát az őrölt paprikával, sóval és friss borssal. Forgassuk meg a hús mindkét oldalát lisztben. Kenjük be mustárral és szórjunk rá kakukkfüvet, majd nyomjuk bele az összevágott mogyoróba.

3. Melegítsünk föl olajat egy tapadásmentes serpenyőben közepesen erős hőfokra. Tegyük bele a pulykaszeleteket és mindkét oldalát süssük aranybarnára 3-3 percig.

Elkészítés - Káposzta steak

1. Melegítsük elő a sütőt (villany 200 fok, légkeveréses: 180 fok, gáz: 6-os fokozat).

2. Vágjunk 4 db 2 cm széles szeletet a káposztafej közepéből. Hagyjuk benne a torzsáját is. Kenjük le a szeleteket majdnem az összes olajjal, sózzuk alaposan. Süssük 20 percig, félidőben óvatosan fordítsuk meg egy hallapáttal.

3. Közben szeleteljük vékonyra az almát héjastól és egy tálban keverjük össze az ecettel, illetve a maradék olajjal.

4. Fektessük az almaszeleteket a káposztára egyenletesen elosztva és süssük együtt további 5 percig. Ekkor tegyük a tetejére a kecskesajtot. Osszuk el rajtuk a pekándiót, a kakukkfűleveleket és a cayenne borsot is. Süssük még 5 percig, míg a sajt megolvad és a dió pirulni kezd.

5. Locsoljuk meg mindegyiket juharsziruppal és azonnal tálaljuk.

Ha esetleg még mindig szeretnél pár ötletet gyűjteni a Valentin-napi vacsihoz, akkor kattints a következő oldalra és ajánlunk két további receptet!

Leadfotó, fotó: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
Húsvétkor a magyarok egyszerűen bolondulnak a kalácsért. Viszont vannak olyanok, amik nem a legjobb minőségűek. Van, amibe mi is belefutottunk.
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!