Recept

Kesudiós-juharszirupos krémleves - Könnyed pihenő a szervezetünknek az ünnepi sütimaraton után

A karácsony befejeződött, így egy könnyed levest hoztam most Nektek, hiszen a sok-sok nehéz étel után kell egy kis pihenő a szervezetünknek. A kesudiós- juharszirupos krémleves tökéletes téli recept, különleges fűszerezésének hála igazi kuriózum lehet az ünnepi finomságok után. Próbáljátok ki!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Kesudiós krémleves juharsziruppal - Könnyed kényeztetés, különleges fűszerezéssel

Hozzávalók

  • 3 db sárgarépa
  • 60 g csicseriborsó, konzerv
  • 5-7 dl zöldség alaplé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér, ízlés szerint
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kisebb piros kaliforniai paprika
  • 1 tk. garammasala
  • 3-4 ek. juharszirup
  • 1 csipet kardamom
  • 80 g kesudió
  • só, bors

Elkészítés

1. Az olívaolajat hőálló nyelű serpenyőben felhevítjük, és azonnal beletesszük a juharszirupot. A sárgarépát felkarikázzuk, a fokhagymát megroppantjuk, a vöröshagymát nagyobb darabokra vágjuk, majd jól beleforgatjuk az olajos juharszirupba. Ha forrni kezd a folyadék, az egész serpenyőt 200 fokra, 20 percre betesszük a sütőbe.

2. A 2 órára hideg vízbe beáztatott kesudiót aprítóban pépesítjük egy kevés olívaolajjal.

3. A sütőből kivett zöldségeket egy edénybe tesszük és tovább forraljuk. Beletesszük a csicseriborsó-konzervet, a garammasalát,kardamomot és a felcsíkozott kaliforniai paprikát és felöntjük alaplével, de először kevesebbel és utána miután merülő turmixxal, vagy sima turmixxalösszepépesítettük, akkor a kívánt állag elérése miatt adagoljunk annyi alaplevet még, amennyit szeretnénk.

4.Sózzuk, borsozzuk, gyömbért reszelünk bele.

5. Ezután hozzákeverjük a kesudiókrémet és tálaljuk. Díszítésként pirított kesudiót tehetünk a tetejére.

Jöhet még több könnyű recept? Kattints a következő oldalra!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Egészség
A rák persze a genetika miatt kialakulhat olyan embereknél is, akik eddig teljesen egészséges életet éltek. Azonban ha háttérbe szorítasz néhány rossz szokást, akkor jóval kisebb az esélye, hogy...
Utazás
Még nem indult be a szezon, de lassan érdemes elgondolkodni, szeretnénk-e szállást foglalni a Balatonnál idén. Annyi biztos, hogy borsosabb árakra készülhetünk, mint tavaly.
Lifestyle
A Napoletana 1963. augusztusában nyitotta meg kapuit a Váci utca 16-ban, az egykori Fontana üzletház helyén. Akkor viszont még nem igazán tudtuk, mi is az az eredeti olasz gasztronómia!