Citromos-gyömbéres fagylalt
Kiskoromban mindig a citromízű fagyi volt a kedvencem, azután a csoki és a sztracsatella. A gyömbért gyermekkoromban nem is ismertem, és egy héttel ezelőttig nem is gondoltam volna, hogy isteni finom nyári fagylalt lehet belőle. Pedig de! Könnyed, nyári, frissítő és hűsítő. Próbáljátok ki ti is! :-)
Marton Andrienn - ételstylist, receptíró
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Citromos-gyömbéres fagylalt
Elkészítés: 20 perc
Hozzávalók:
- 15 g gyömbér, reszelve
- 10 dkg barnacukor (helyettesíthető: eritrittel)
- 6 dl tej
- 4 db tojás sárgája
- 1 dl tejszín
- 1 ek. citrom reszelt héja
Elkészítés:
Egy edény gőzölgő víz felett, egy tálban elkeverjük (75 Celsius fokon, se több, se kevesebb, mint 75 Celsius) a tojássárgáját, ügyelve arra, hogy krémes legyen és ne főzzük csomósra. Ezután a tejszínt a tejjel és a cukorral hozzáadjuk a tojássárgájához, majd az edény tartalmát egy tálba öntjük, amit egy jégágyra helyezünk, vagy hideg vízbe teszünk és kavargatva lehűtünk.
Amikor a tejes-tejszínes keverék már kihűlt, összekeverjük gyömbérrel és a citrom héjával.
Az így kapott masszát hűthető formában betesszük a mélyhűtőbe. Fagyasztás közben félóránként-óránként átkeverjük (legalább: 4-5-ször), hogy megelőzzük a kristályosodást.