Recept

Málnás-paradicsomos gazpacho - A legfinomabb nyári előétel

Ebben a melegben én sem szeretek órákat a gőzölgő fazék fölött álldogálni, ezért igyekszem gyors és hűsítő ételeket főzni. A múlt heti sikeres málnaszüretünk eredményeként már készítettem egy finom süteményt málnából, ezúttal pedig egy igazi nyári előétel készült belőle. A jéghideg, krémes gazpachót egy kis gyümölccsel bolondítottam meg, így egy különleges, édeskés leves lett a végeredmény, ami a fiaimnak hála percek alatt el is fogyott a tikkasztó hőségben.

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Málnás-paradicsomos gazpacho

Mennyiség: 2 fő
Elkészítés: 10 perc

Hozzávalók:

  • 350 g málna
  • 250g koktélparadicsom
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 2 dl almalé
  • 1 ek. méz
  • só, bors ízlés szerint
  • 10-12 db bazsalikomlevél

Lépésről-lépésre:

A paradicsomot, málnát és a bazsalikomot egy konyhai turmixgépbe helyezzük.

A narancs levét kifacsarjuk és beleöntjük a turmixgépbe az almalével együtt, majd az összes többi hozzávalóval összepürésítjük.

A krémszerű málnás masszát átöntjük egy szitába.

Egy fakanál segítségével átszűrjük a folyadékot a szitán úgy, hogy alá egy edényt teszünk és ami abba csurog, azt használjuk fel a gazpachónak. Végül először mézzel, majd sóval, borssal ízesítjük.

Megjegyzés: Ahhoz, hogy igazán összeérjenek az ízek, elkészítés után, hűtőben minimum 2 óráig pihentessük a levest.

A következő oldalon mutatok még 2 egészséges desszert-receptet. Ha kíváncsi vagy rá, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Lifestyle
A gyógyvizek összetevőinél gyakran említjük a ként, a jódot és a brómot is, azonban létezik egy ritkábban emlegetett, ám annál hatékonyabb összetevő, amely nagyon fontos szerepet játszik a szépségünk...
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...