Agymenő blog - A tömeg még hajnal 3-kor is ide-oda hullámzott: Palace nyitó, avagy Siófok újra él?

A hétvégén ismét megnyitotta kapuit a Palace, ami a balatoni élet egy meghatározó helye volt már annak haldoklása előtt is, most pedig olyan csodát láttunk, hogy a csillámpor után kutattunk!

Lássuk be, pár éve a balatoni bulik nem a régiek, valahogy minden megváltozott. Kevesebb ember, folytonos változások, eszeveszett döntések a város sorsáról. Azonban úgy látszik, vannak olyan helyek, amik nem hagyják magukat, és képesek új erővel felállni és együtt mozogni a megváltozott világgal. Rég nem volt olyan hely Siófokon, ahol kígyózó sorokban vártak volna az emberek a bejutásra... Még hajnalban is...

Nos, a Palace képes volt ezt megtenni, míg a Petőfi Sétány nagyon gyengén zenélt. A legtöbben a bátorságot sem vették, hogy kinyissanak, ezzel szemben a Palace Cafe folyamatosan fogadta be az embereket, mintha sem a hideg, sem az enyhén szomorkás város nem érdekelte volna. Mindezért az emberek láthatóan hálásak voltak, bódultan nézték a ringó testű táncoslányokat, akik furcsa módon tudnak mosolyogni! Ettől még a női vendégek is kellemesen érezték magukat. Ugyan volt pár kisebb próbálkozás a sétányon, de ehhez képest elhanyagolhatónak tűnt.

Ennél nagyobb meglepetést okozott a Palace Disco erődemonstrációja, miszerint képesek tömegeket megmozgatni, ha fúj, ha szakad. Tekintettel a West Balkan tragédiájára az épület befogadóképsségét a szabályoknak megfelelően limitálták, viszont látszólag ez senkit sem zavart a várakozók közül. Saccperkábé 2500 ember tette tiszteletét és ki tudja hányan vártak a sorukra.

Miért is fontos ez?

Siófok rég látott már ilyen spontán őrületet, ahol sem külföldi DJ-k nem léptek fel, sem olyan húzónevek, akik önmagukban képesek tömegeket mozgatni. Minden tiszteletünk Bárány Attilának, azonban az ő neve itt arra volt hivatott, hogy a megjelenők valóban megkapják a nyár mosolyát, akár 10 fokban is. Mellette nem lépett fel olyan DJ, énekes... stb, ami ezt a tömeget indokolta volna, odacsábította volna az érdekteleneket is.
Italakció természetesen volt, így minden szomjas szájról gondoskodott a jól ismert komplexum, miközben az égen pimaszul riszált a már jól ismert fénycsík.

A tömeg még hajnal 3-kor is ide-oda hullámzott, rendkívül színes embersereget vonultatva fel, és osztotta el őket termeiben, melyek között ki-ki ízlése szerint válogathatott, érezhette jól magát. Emellett már csak slusszpoén, hogy igenis vannak emberek, akik 10 fokban is betrappolnak a medencébe... Hiszen a buli, az buli! A bulit pedig; komolyan kell venni! :)

Az már csak külön igényesség, hogy a cég kisbuszokkal áll a szórakozók rendelkezésére, így nem szorulnak taxira. Azért ez egy jól előmelegített meginduláskor nem elhanyagolható kényelem... :) A másik kellemes meglepetés az amúgy relatív nagy parkoló telítettsége, a biztonságiak segítőkészsége a frissen érkezőknek. Még fél3-kor is biztonságosan lehetett a környéken parkolni egy nagyobb autóval, a taxisokat jól kontrolláltan tartották távol a parkolóhelyektől, hogy ne foglalják el az ilyenkor kincset érő helyeket.

Azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy Siófok rég nem látott ilyen megmozdulást, bulit... Bárminek is nevezzük, ugyanoda jutunk. Akik a csípős hidegben, májusban képesek egy ilyen nyitót produkálni, ott történés van! Kíváncsian várjuk a továbbiakat, hiszen ki ne akarná a nyári bulik városát a régi fényében látni? Ki ne szeretné, ha nem pub-ok és egyéb talponállók kínálnának csak bulilehetőséget, hanem olyan helyek is, ahol biztonsággal, szervezett háttérrel szórakozhatnak?!

Lehet, hogy a Palace lassan egyidős a legfiatalabb vendégeivel... De az rajta nem látszik... Olyan, mint egy sosem öregedő díva. Kíváncsian várjuk a folytatást, ezek után érdekes nyár elé nézünk!

Kockázatos még a kérdés is, de lehet, hogy a Palace és annak kistestvérei mentik meg imádott Siófokunk becsületét? Nos, a kocka pörög... ;)

Oldalak

Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...