Recept

Egy vendégváró fogás, amire nem lehet nemet mondani: Vörösboros lazacfilé

Fejedelmi lakoma vasárnapra.

Vörösboros lazac

Hozzávalók:

  • 6 filézett lazac
  • 4 db paradicsom
  • 3 ek olaj
  • 2 dl vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 ek petrezselyem
  • 1 kk bazsalikom
  • só, bors

Elkészítés:

A paradicsomot karikákra vágjuk, majd a kiolajozott tepsibe tesszük. A lazacokat megpucoljuk, megtisztítjuk, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, a paradicsomok tetejére fektetjük, és meglocsoljuk a vörösborral. A fokhagymát apróra vágjuk, az olajat, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, valamint a bazsalikomot összekeverjük, végül ezzel kenjük meg a lazacszeletek tetejét. Sütőbe tesszük, és mindössze 20 perc alatt készre sütjük. Ha a legjobb eredményt szeretnénk elérni, érdemes a halat a sütés előtt minimum 1-2 órával bepácolni.

További két lazacos receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Tévedés, hogy a nagyívű romantikus filmeken, a szívbemarkoló melodrámákon csupán a női nézők képesek elérzékenyülni. Most következő összeállításunkban olyan kultklasszikusokat veszünk górcső alá,...
Home&Design
Felfrissítenéd az otthonodat, de nincs most kereted nagyobb beruházásra? Van egy jó tippünk, ami egy forintodba sem kerül.
Lifestyle
Ismerd fel az online üzletek pszichológiai trükkjeit, hogy legközelebb gond nélkül kivédhesd őket.