Recept

Villámgyors krémek és pástétomok - 4 tuti választás a rohanós reggelekhez

Nagyon szeretem a medvehagymát, ezért idén tavasszal is eltettem belőle egy adagot a fagyasztóba. A felét aprítva, a másik felét egyben, kiterítve fagyasztottam le. Ilyenkor télen jól esik elővenni ezt a friss, tavaszi ízt és péksütibe, szendvicskrémbe keverni. Most az utóbbira hoztam egy receptet, de megosztom veletek az évek óta jól bevált tökmagpástétom receptemet is. Sőt, arra is mutatok alternatívákat, ha 15 percem sincs összeállítani a reggelit!

Tökmagpástétom

Hozzávalók:

  • 1 bögre tökmag
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 ek. tökmagolaj/olívaolaj
  • 1 pohár joghurt vagy tejföl

Elkészítés:

A tökmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd konyhai aprítóba tesszük és darálni kezdjük. (Óvatosan, mert könnyen túlterhelhetjük az aprító motorját. Ha úgy érezzük, nehezen megy, egy kis vízzel lazíthatjuk a krémet.)

Ha nagyjából kész, adjuk hozzá a többi hozzávalót a tejföl vagy joghurt kivételével és daráljuk tovább. Végül ízlés szerint néhány evőkanál tejföllel vagy joghurttal keverjük el.

Medvehagymás sajtkrém

Hozzávalók:

  • 1 marék medvehagyma aprítva
  • 1 pohár natúr joghurt vagy tejföl
  • 100 g sajtkrém vagy tömlős sajt
  • só, bors, esetleg újhagyma

Elkészítés:

A medvehagymát vágjuk nagyon apróra. Keverjük össze a sajtkrémet, a tejfölt, a sót és a borsot. Szórjuk bele a finomra aprított medvehagymát és alaposan keverjük össze. Ha kell, ízesítsük tovább.

Nincs időd elkészíteni a reggeli rohanásban? Hirtelen beállítottak a barátok és inkább velük beszélgetnél, minthogy a konyhában összeüss valamit? Eláruljuk a megoldást a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Sztárok
Sokan nem tudják, de Eminemnek van egy gyönyörű lánya, akivel nagyon jó kapcsolatot ápol. A rapper készülhet is az esküvőre.
Sztárok
Bár a brit királyi család életét számos szigorú szabály és kötelezettség terheli, olykor azért mégis bepillantást nyerhetünk életük apró részleteibe, például, hogy mely fogásokat kedvelik a leginkább...