Pár perc alatt elkészítem és alig van benne kalória - Grillezett cukkinisaláta citromos öntettel

Az őszies idő beköszöntével vágyunk a finom, tartalmas, ízes fogásokra, azonban nem akarunk lemondani a karcsúsító ételekről sem. Ez a recept tökéletes a megrögzött fogyózóknak, akik imádják a salátát, viszont kipróbálnák a meleg, grillezett verzióját is.

Hozzávalók:

  • 2 közepes cukkini
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg fenyőmag
  • friss menta
  • 1 kiskanál Dijoni mustár
  • ízlés szerint Pecorino sajt
  • só, bors

Elkészítése:

A cukkinit mossuk meg, majd egy éles kés segítségével vágjuk vékony csíkokra. Hevítsünk fel egy grillserpenyőt (sima serpenyőt is használhatunk), majd a cukkinilapokat kenjük be olívaolajjal és süssük készre őket. Oldalanként kb. 2 perc alatt el is készülnek. Halmozzuk tányérba, majd elkészíthetjük a dresszinget. 1 egész citrom héját reszeljük le, majd facsarjuk ki a levét. A maradék olívaolajjal keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kiskanálnyi Dijoni mustárt és mehet a salátánkra. Egy száraz serpenyőben 2-3 perc alatt pirítsuk meg a fenyőmagot, ez fogja a ropogós textúrát képviselni a salátában. Mentával és egy kis Pecorino forgáccsal még különlegesebbé tehetjük az ízélményt.

Fotó: foodnetwork.com

Lapozz, még több diétás recept vár!

Oldalak

Sztárok
Krisztusi korba lépett hazánk egyik leghíresebb koncertzenekara, akiket a Budapest Park nyitó sajtótájékoztatóján kérdeztünk az évek óta töretlen népszerűségük titkáról és közelgő terveikről.
Lifestyle
Az anyaság csodálatos utazás, amelyről a közbeszédben az elmúlt évtizedekben szinte csak pozitív véleményt illett megfogalmazni. Szerencsére ma már nem így van; beszélhetünk és kell is beszélnünk...
Lifestyle
Van egy három összetevős házi csodaszer, amely segítségével örökre búcsút inthetsz a konyhádban ólálkodó muslicáktól és legyektől.