Tőkehalfilé baconös-borsós ágyon - Egészséges, laktató fogás

A halfélék nem csak finomak, de nagyon egészségesek is, éppen ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani. Cikkünkben egy remek receptet mutatunk be, érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

  • 2 tk napraforgóolaj
  • 2 szelet szalonna
  • 1 kisebb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 x 140 g vastag, bőr nélküli tőkehalfilé
  • 140 g fagyasztott borsó
  • salátalevelek
  • 2 ek tejföl

Elkészítés

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat és tegyük bele a felaprított bacont és a hagymákat. 2 percig főzzük együtt, majd az egészet húzzuk a serpenyő egyik felére. A másik felébe tegyük a borssal megszórt halfiléket, forgassuk meg, majd adjuk hozzá a borsót is. Közepes lángon pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá a felaprított salátaleveleket és a tejfölt. Finoman kevergessük addig, míg a hal meg nem sül és a saláta kissé meg nem fonnyad. Pirítóssal vagy burgonyával tálaljuk.

Fotó: foodandwine.com

Oldalak

Home&Design
Ahogy beköszönt a tavasz és közeledik a húsvét, sokan szeretnék otthonukat friss, vidám és ünnepi hangulatba öltöztetni. Ehhez adunk most kreatív, praktikus ötleteket!
Lifestyle
Rengetegféle hobbi közül választhatunk a mindennapok során, teljesen eltérő, hogy kinek mi válik be, mit élvez a legjobban. Létezik viszont egy hobbi, mely egyetlen forintba sem kerül, bármikor...
Fashion&Beauty
A különféle izgalmas ruhatrendek mellett idén természetesen a figyelemre méltó cipőkből sem lesz hiány.