Tejszínes tavaszi főzelék - Tavaszi ébredés

Lassan beköszönt az igazi tavasz és nem csak az otthonunkban szükségeltetik a tavaszi nagytakarítás, hanem szervezetünkben sem árt némi „rendet” rakni. Íme egy kiváló recept, a tejszínes tavaszi főzelék, amely rendkívül egészséges!

Hozzávalók (2-3 főre)

  • 35 dkg zsenge zöldborsó
  • 35 dkg zsenge sárgarépa
  • só, cukor
  • ételízesítő
  • 1 dl tej
  • 2 dl sűrű növényi tejszín
  • 1 teáskanál liszt
  • őrölt szerecsendió
  • 1 kis csokor zöld petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsiradék

Elkészítés
Mossuk meg a borsót, tisztítsuk meg a répákat, majd az utóbbit vágjuk fel karikákra. Egy párolóedényben pároljuk a zöldségeket puhára, majd adjunk hozzá egy kevés ételízesítőt. Ha megpuhultak, tegyük át őket egy nagyobb serpenyőbe, melyben előzőleg felhevítettük a zsiradékot. Kicsit futtassuk át benne a zöldségeket, majd fokhagymát reszelünk rá és ráöntünk egy kis párolólevet. Ezután a lisztet összekeverjük a tejjel, a tejszínnel és belehabarjuk a zöldségeket. Ízesítjük sóval, cukorra é szerecsendióval ízlés szerint. A végén pedig belerakhatunk apróra vágott petrezselymet is.

Remek tavaszi ebéd vagy vacsora! Kóstold meg cukkini főzelékünket is!

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...