Medvehagymás, sajtos tallér kölesből - Ínycsiklandó
Mivel lassan itt a tavasz, így a medvehagyma is a szezonját fogja élni, melyből remek rágcsálnivalót készíthetünk, akár egy pohár sör mellé is! A széle ropogós, belül pedig nagyon omlós!
Hozzávalók (30 db-hoz)
- 125g köles liszt
- 10g kukoricakeményítő
- 10g aprított medvehagyma
- 125g vaj
- 225g sajt (gaunda, trappista)
- 3g só
- tört színes bors
Elkészítés
Keverjük össze a lisztet a sóval, borssal és a keményítővel. Reszeljük le a sajtot és adjuk a liszthez a szobahőmérsékletű, kockára vágott vajjal. Adjuk hozzá az apróra vágott medvehagymát is. Ezután egy homogén masszát gyúrunk belőle és két részre osztjuk. Mindkettőt kb. 5 cm rúddá sodorjuk, becsomagljuk egy frissen tartó fóliába, majd fél órára betesszük a hűtőbe. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibélelünk egy tepsit sütőpapírral. Elővesszük a tészta rudakat. Vágunk belőlük 15-15 db, kb. 1 cm vastag korongokat, melyeket golyóformára gyúrunk. Ha kész, beletesszük őket a tepsibe. Kicsit lelapítjuk a golyókat, mielőtt sütőbe raknánk őket. 15 percig sütjük őket, majd kivesszük, miután a szélük szép aranybarna és hagyjuk kihűlni. A golyók szétlapulnak tallérrá. Dobozban tárolható 4-5 napig.
Rendkívül laktató rágcsa! Kóstold meg házi készítésű burgonyás-sajtos ropi receptünket is!