Tejfölös-szalonnás tojásleves - Klasszikus kicsit másképp

A tojáslevest szívesen főzzük, mert egyszerű és nem kell órákig fölötte állni, amíg elkészül. Viszont kis ötletességgel egy sokkal tartalmasabb levest is kihozhatunk az eredeti verzióból.

Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • só, bors
  • babérlevél a díszítéshez

Elkészítés
A szalonnát apróra vágjuk, és egy serpenyőben folyamatos kevergetés mellett a zsírját kisütjük. Rátesszük a felaprított hagymát és üvegesre pirítjuk benne. Levesszük a tűzről, amíg beletesszük a pirospaprikát és felöntjük egy liter vízzel. Beleszórjuk az ételízesítőt, sót, borsot ízlés szerinti mennyiségben, felforraljuk és tíz percig főzzük. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő lét behabarjuk vele. A tojásokat egyenként, fél percenként eresztjük bele a lébe, keverés nélkül. Az utolsó tojás után öt perccel megkeverjük a levest és még pár percig főzzük.

Babérlevéllel díszítve tálaljuk, esetleg megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal.

Próbáld ki a tojásos szendvicset is!

Oldalak

Lifestyle
Az amerikai modell és színésznő, Brooke Shields a nyolcvanas években volt igazán a csúcson, de a Netflix ismét visszatette őt a térképre. Most az ő főszereplésével készült alkotás tarol.
Sztárok
Harry herceg sosem titkolta, hogy hétköznapibb életet szeretne élni, ám mint kiderült az egyik rokona miatt kénytelen volt elköteleznie magát királyi kötelességei mellett.
Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.