Tápiókás puding - Desszert specialitás

Kevesen ismerik a tápiókát, ami nem is véletlen. Ez valójában a manióka gyökeréből nyert keményítő. Az íze szinte semleges, de egy kis gyümölccsel felturbózva istenien finom.

Hozzávalók 9 adaghoz:

A pudinghoz:

  • 100 g apró szemű tápióka gyöngy
  • 300 ml víz
  • 1 db vaníliarúd
  • 600 ml kókusztej
  • 60 g cukor

A rétegezéshez:

  • 400 g málna

Elkészítés:
A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani. Tegyük bele a félbevágott vanília rudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet. Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek nem lesznek. Ekkorra a puding állaga is kialakul. Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá az cukrot, és addig keverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne.

Bármilyen friss gyümölccsel vagy gyümölcspörével rétegezhetjük. Llangyosan tálaljuk.

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.